J harfi ile başlayan eşyalar

J harfi ile başlayan eşyalar
J harfiyle başlayan eşyalar, baş harfi J olan eşyalar nesneler listesi. J ile başlayan eşya isimleri hangileridir, J ile başlayan eşyalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eşyalar, günlük hayatımızı devam etmemiz için önemli araç-gereçlerdir. Peki J harfiyle başlayan eşyalar hangileridir? İşte J harfi ile başlayan eşyalar ile o eşya (nesne) hakkında bilgiler.

J Harfiyle başlayan eşya isimleri

  • Jakuzi
  • Jaluzi
  • Jartiyer
  • Jeneratör
  • Jet
  • Jeton
  • Jikle
  • Jilet
  • Jöle
  • Jüpon

Baş harfi J olan eşyalar hakkında kısa bilgi

Jakuzi: Sağlık havuzu. Jakuzi, genellikle evlerinde rahatlamak veya sağlık problemlerinden kaynaklan rahatsızlıklarından dolayı insanların kullandığı bir -deyim yerinde ise- banyo aracıdır.

Jaluzi: Şerit perde. Pencere körlüğü, bir pencere örtüsü türüdür. Çeşitli kontrol sistemleri kullanan birçok farklı pencere panjuru vardır. 

Jant: Taşıtlarda, lastiklerin takıldığı tekerleğin çember biçimindeki bölümü. Jant, araçların aks sistemine bağlı olan ve lastiğin takıldığı; aracın hareket etmesi için dönen elemanlardan biridir. Jantların birden çok çeşidi bulunmaktadır.

Jarse: Esnek dokunmuş ipekli veya yünlü bir kumaştan örülmüş giyecek.

Jartiyer: Çorapları dizin altında veya üstünde tutmaya yarayan lastikli bağ. Jartiyer, çorapların dizin altında veya üstünde kaymadan durmasını sağlamak için kullanılan lastikli bağ.

Jeneratör: Üreteç. Elektik üreteci, jeneratör ya da kısaca üreteç, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren alet. Mekanik enerjinin kaynağı buhar makinesi, su, içten yanmalı motor, rüzgar türbini olabilir.

Jet: Tepkili motorlarla çalışan, özel cihazların çıkardığı gazla basınç sağlanan, hızı çok olan uçak

Jeton: Gişelerde, telefon ve türlü oyunlarda para yerine kullanılan küçük, metal veya plastik nesne. Jeton, gişelerde, telefon ve türlü oyunlarda para yerine kullanılan küçük, metal veya plastik nesnedir. Madenî para yerine kullanılırlar.

Jikle: Motorlu taşıtların yüksek devirde çalışması için fazla benzin akışını sağlayan alet.

Jilet: İnce çelikten yapılmış, iki yanı keskin tıraş bıçağı.

Jorjet: Bürümcük görünüşlü, çok bükümlü, genellikle pamuk iplikleri ile dokunmuş bir kumaş Georgette, 20. yüzyılın başlarında Fransız terzisi Georgette de la Plante'nin adını taşıyan şeffaf, hafif, donuk bitmiş bir krep kumaştır. Aslen ipekten yapılmış olan Georgette, çok bükülmüş iplikler ile üretilmiştir.

Jöle: Saçın düzgün bir biçimde uzun süre kalmasını sağlayan yağlı, parlak ve yapışkan madde.

Jüpon: İç etek. Bir kombinezon veya jüpon, bir giysi veya etekin altına giyilen iç çamaşırı tipidir. Kesin anlamı yüzyıllar içinde ve ülkeler arasında değişmektedir. Oxford English Dictionary'ye göre, şu anki İngiliz İngilizcesinde, jüpon "omuzdan veya belden sarkan hafif, gevşek bir iç çamaşırdır".

25
104
51
39
132
134
173
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.