J harfi ile başlayan meslekler

J harfi ile başlayan meslekler
J harfiyle başlayan mesleklerin isimleri, meslek çeşitleri listesi. Baş harfi J olan meslekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

J harfi ile başlayan mesleklerin isimleri veya adları nelerdir. A’dan Z harfine kadar meslek grupların isimlerini sitemizden bulabilirsiniz. Bu nedenle bu makalemizde sizler için baş harfi h olan meslek çeşitlerinin listesini derledik. Burada yer almayan meslekleri yorum kısmından bize yazabilirsiniz.

J harfi ile başlayan meslekler

  • Jeofizik mühendisi
  • Jeoloji mühendisi
  • Jeolog
  • Jeomorfolog
  • Jinekolog
  • Jimnastikçi
  • Jokey

Jokey, at yarışında yarış atlarına binen kişidir. Jokeyler, küçük yaşlarda apranti olarak mesleklerine başlarlar.

Jeolog, Dünya'yı ve onu şekillendiren süreçleri incelemekle sorumludur. Gezegeni oluşturan tüm materyalleri inceler. Jeolog tarafından elde edilen bilgiler madencilik, inşaat ve yakıt sondajı sahalarında kullanılır. Jeolog, arazi ıslahı ve nükleer silahların test edilmesinde devlet kurumları için hizmet verebilir.

Jinekolog demek kadın hastalıkları, gebelik ve doğum gibi sadece kadına ait olan ve daha çok genital sistem dediğimiz jinekolojik sistemin rahatsızlıkları ile uğraşan doktor demektir. Jinekolog, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, kadın doğum uzmanı veya kadın hastalıkları uzmanı olarak da isimlendirilmektedir.

Jeoloji Mühendisliği, yerkürenin başlangıcından günümüze kadar geçirdiği yapısal değişmeleri, yerkabuğunun yüzeyinin ve altının bugünkü durumunu inceleyen, yerleşim alanlarının ve her türlü mühendislik yapılarının yer seçimi çalışmalarının yürütülmesiyle ilgili eğitim verilen mühendislik dalıdır.

 

 

144
182
318
17
4
2
40
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.