Japon kültürü ile ülkemizin sahip olduğu kültürel özellikleri

Japon kültürü ile ülkemizin sahip olduğu kültürel özellikleri
Japon kültürü ile ülkemizin sahip olduğu kültürel özellikleri karşılaştırdığımızda iki ülke arasındaki benzerlik ve farklılıklar hakkında neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Japon kültürü ile Türk kültüründe farklılıklar ve benzerlikler vardır. Japon kültürü ile ülkemizin sahip olduğu kültürel özellikleri birlikte karşılaştıralım;

  • Her iki kültürde son derece misafirperverdir. Misafirlerini çok iyi karşılarlar.
  • Japonların geleneksel konuk ağırlama biçimlerinden biri olan çay töreni, evlerin çayhane denilen özel bir odasında yapılmaktadır. Türk kültüründe herhangi bir çayhane odası yoktur. Fakat her iki kültürde çay ikramı son derece önemlidir.
  • Japonların yemeklerinde çokça kullandığı balıklar bizim kültürümüzde çok fazla kullanılmaz.
  • Japon mutfağında meyveler kızartılarak tüketilirken Türk mutfağında taze olarak tüketilmektedir.
  • Tuzlu, baharatlı yemekler Japon mutfağında yer almaz. Türk mutfağında ise tam tersi baharat ve tuz yemeklerde kullanılmaktadır. Bu nedenle damak tatları da farklıdır.
  • Japonların yılın çeşitli zamanlarında kutladıkları bayramlar ve festivalleri vardır. Türk kültüründe kutlanan milli bayramlar önemli bir yer tutmaktadır. Bunun yanı sıra festivallerde ülkemizde gerçekleşmektedir. Adana Portakal Çiçeği Festivali, Uluslararası Urla Enginar Festivali bunlardan bir kaçıdır.

251
311
811
88
26
149
219
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum