Jersey ve Montafon hangisinin çeşitleridir

Jersey ve Montafon hangisinin çeşitleridir
Jersey ve Montafon hangisinin çeşitleridir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Jersey ve Montofon hangisinin çeşitleridir

A- Sığır
B- Papağan
C- At
D- Keçi

Doğru Cevap: Sığır

Jersey, Anavatan İngiltere ile Fransa arasındaki Jersey Adası'dır. Türkiyeye ilk olarak 1958 yılında (Amerika'dan Samsun-Karaköy Harasına) getirilmiş, daha sonraları İngiltere ve Danimarka'dan da ithal edilmiştir. Karadeniz Bölgesi, Jersey yetiştirme alanı olarak tespit edilmiştir. Jerseyler süt sığır ırklarının en ufak yapılısıdır. Buzağılarda doğum ağırlığı, 25-28 kg; ergin dişilerde canlı ağırlık, 400 kg civarındadır. İnekler ortalama 400 kg canlı ağırlıktadır.
Esmer (Montofon), Anavatan İsviçre'dir. Renk gümüşi griden siyaha yakın, koyu kahverengiye kadar değişir. Sırtta açık renkte bir ester çizgisi vardır. Burun ucu, kuyruk ucu, dil ve boynuz uçları siyahtır. Buzağılarda doğum ağırlığı 40-43 kg, canlı ağırlık ergin dişilerde 600-650 kg, erkeklerde 900-1.000 kg. kadardır.

4
3
6
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.