John F. Kennedy'ye ilk kurşun isabet ettiğinde Kennedy'nin içinde bulunduğu limuzinde o dahil toplam kaç kişi vardı

John F. Kennedy'ye ilk kurşun isabet ettiğinde Kennedy'nin içinde bulunduğu limuzinde o dahil toplam kaç kişi vardı
22 Kasım 1963'te gerçekleşen suikast sırasında John F. Kennedy'ye ilk kurşun isabet ettiğinde Kennedy'nin içinde bulunduğu limuzinde o dahil toplam kaç kişi vardı sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 22 Kasım 1963'te gerçekleşen suikast sırasında John F. Kennedy'ye ilk kurşun isabet ettiğinde Kennedy'nin içinde bulunduğu limuzinde o dahil toplam kaç kişi vardı

A- 2
B- 4
C- 6
D- 8

Doğru Cevap: 6

Başkan John Fitzgerald Kennedy suikastı, ABD'nin otuz beşinci başkanı John Fitzgerald Kennedy, 22 Kasım 1963 Cuma günü saat 12.30'da Dallas'ta öldürülmesi olayı. Kennedy, 1964 seçimlerindeki rakibinin Arizona'nın cumhuriyetçi senatörü Barry Goldwater olacağına ve onu ezici bir yenilgiye uğratırsa istediği reform yasalarını Kongre'den geçirecek gücü elde edeceğine inanıyordu. Bu planını gerçekleştirmesini engelleyecek en önemli sorun, yardımcısı Johnson'ın eyaleti Texas'ta her ikisi de Demokrat olan Vali John B. Conally ile Senatör Ralph Yarborough arasında süren çekişmeydi. Kennedy seçmenlere karşı bir birlik görünümü yaratmak amacıyla iki siyasetçiyi yanına alarak eyalette bir gezi düzenlemeyi kararlaştırdı.

1
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.