John Locke’a göre ise insan doğuştan herhangi bir bilgiyle doğmaz, bütün bilgiler duyumlarla elde edilir

John Locke’a göre ise insan doğuştan herhangi bir bilgiyle doğmaz, bütün bilgiler duyumlarla elde edilir
John Locke’a göre ise insan doğuştan herhangi bir bilgiyle doğmaz, bütün bilgiler duyumlarla elde edilir, bu iki düşünceyi karşılaştırarak bilginin kaynağını sorgulayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Platon’a göre insan ruhu ölümsüzdür. Gölgeler dünyasına gelmeden önce ruh ideaları görmüş olduğundan onların bilgisine sahiptir. Gölgeler dünyasında bilgi, ölümsüz olan ruhun ideaları hatırlamasından başka bir şey değildir. Ona göre bilgi doğuştan gelir. John Locke’a göre ise insan doğuştan herhangi bir bilgiyle doğmaz. Bütün bilgiler duyumlarla elde edilir. Bu iki düşünceyi karşılaştırarak bilginin kaynağını sorgulayınız.

Ödev cevabı kısaca : Platon'a göre bilgi, insan ruhunun önceki bir dünyada gördüğü ideaların hatırlanmasıyla doğuştan gelir. John Locke ise "tabula rasa" (boş levha) teorisine dayanarak, bilginin duyular aracılığıyla deneyimler yoluyla elde edildiğini savunur. Platon doğuştan gelen bilgiye vurgu yaparken, Locke deneyim ve çevresel etkileşimlere odaklanır, bu da epistemolojideki farklılıkları yansıtır.

0
1
0
0
0
0
104
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.