Kadirilik ve Abdülkadir Geylani hakkında neler biliyorsunuz

Kadirilik ve Abdülkadir Geylani hakkında neler biliyorsunuz
Kadirilik ve Abdülkadir Geylani hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kadirilik; Abdülkadir Geylani’nin görüş ve düşüncelerine dayanır. Abdülkadir Geylani, 1077 yılında Hazar Denizi’nin güneybatısında bulunan Geylan bölgesindeki Neyf köyünde doğmuş, 1166’da Bağdat’ta vefat etmiştir. Küçük yaşta babasını kaybeden Abdülkadir Geylani, annesi ve dedesi tarafından büyütülmüştür.

Kadirilik; 12. yüzyılda şeyh Abdülkadir Geylani tarafından kurulan ve islam dünyasındaki en köklü tarikatlardandır. Kadirilik etkisinde oldukları bilinen belli başlı gruplar, Dr.Haydar Baş liderliğindeki icmalciler, Kadiri Muhammediye, Galibiler ve Tillocular olarak bilinen cemaatlerdir.

Abdülkadir Geylani, küçük yaşta İslami ilimleri öğrenmeye başladı. Zamanla tefsir, hadis, fıkıh, kıraat gibi İslami ilimlerde iyice uzmanlaştı. Medreselerde dersler verdi, birçok öğrenci yetiştirdi. Ancak onun gönlü tasavvuftan yanaydı. Bir süre sonra bütünüyle tasavvufa yöneldi.

2
1
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.