Kadro Dağılımı Hayal Kırıklığı Yarattı!

Kadro Dağılımı Hayal Kırıklığı Yarattı!
"Öğretmen olma hayaliyle tutuşan yüz binlerce öğretmen adayı, yine büyük hayal kırıklığı yaşadı. Açıklanan puanlar ve kontenjanlara, sevineni bulmak zor. "

Çünkü ne kadar alım yapılırsa yapılsın hala açıkta kalan yüz binler olacak.

Ama en azından çok daha adil bir dağılım gerçekleşebilirdi.

Ayrıca AB adayı olduğumuz göz önünde bulundurulabilinirdi.

Dahası, açıklanan puanların üzerinde kaç aday olup, olmadığı daha dikkatlice irdelenebilinirdi.

Bu konuda sabahtan beri o kadar çok mail geliyor ki, hepsi de haklı.

MEB’le konuştuğunuz da onlar da haklı.

Onlarca yılın sorunun bir gecede çözmek mümkün olmuyor.

Eldeki kadro da belli.

Ama gelinen nokta, çok can sıkıcı, bunu da herkes bile”..

İşte gelen yüzlerce mailden bir kaçı:

 

Branş Öğretmenleri

Atama bekleyen LİSE BRANŞ öğretmenleri olarak ağustos 2012 için YETERLİ kadro ayrılmasını beklerken 3 BİN kişilik LİSE BRANŞ ÖĞRETMENLİK KONTENJANI ayrılması herkes için hayal kırıklığı olmuştur.yeni eğitim sisteminde lise branşlarına atamada ağırlık verileceği şeklinde söz verildiği halde 40 bin kadro içinden yalnızca 3 bin kadro lise branşlarına ayrılmıştır.Bu haksız ve adaletsiz öğretmen ataması kontenjan dağılımı on binlerce lise branş öğretmenliği mezununu mağdur etmiştir. Aylarca kpss kursuna gidip gece gündüz sınava hazırlanan bizler soruların sızması nedeniyle de ayrıca mağdur edildik. Emeklerimizin ve yüksek KPSS puanlarımızın karşılığını alamıyoruz. Bizim hak ettiğimiz lise branş kadroları da formasyonu bile olmayan ücretli öğretmenlere verilmektedir. Bizler üniversitelerde 5 yıl okuyup KPSS de yüksek puanlar alırken hem sorular sızdırılarak mağdur ediliyoruz hem de çok düşük kontenjanlarla açıkta kalıyoruz. Okullarda da bizim hak ettiğimiz kadrolar ücretli öğretmenlere tahsis edilmektedir.
Bizim bu aşamada taleplerimiz
Ücretli öğretmenliğin kaldırılarak hak ettiğimiz kadroların atama bekleyen öğretmenlere verilmesi.
24 kasım 2012’de 24 bin atama ve şubat 2013’te 40 bin öğretmen atamasının yapılmasıdır. Bu puanlarımızı bir yıl içinde kullanacağımız için mağduriyetimiz ancak bu şekilde bir nebze de olsa giderilebilir.
Atamalarda lise branş öğretmenlerine Edebiyat, matematik, fizik, kimya, biyoloji, felsefe, tarih, coğrafya ağırlık verilmesi HEM YGS-LYS başarısını artıracak, HEM OKULLAR ÖĞRETMENSİZ KALMAYACAK.

ATAMA BEKLEYEN LİSE BRANŞ ÖĞRETMENLERİ

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.