Kahramanların deriden yapılmış renkli figürlerinin ardından aydınlatılmış bir perdeye yansıtılması esasına dayanan halk tiyatro

Kahramanların deriden yapılmış renkli figürlerinin ardından aydınlatılmış bir perdeye yansıtılması esasına dayanan halk tiyatro
Kahramanların deriden yapılmış renkli figürlerinin ardından aydınlatılmış bir perdeye yansıtılması esasına dayanan halk tiyatrosudur bir diğer adı gölge oyunudur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kahramanların deriden yapılmış renkli figürlerinin, ardından aydınlatılmış bir perdeye yansıtılması esasına dayanan halk tiyatrosudur. Bir diğer adı gölge oyunudur.
Bu cümlelerde sözü edilen geleneksel Türk tiyatrosu türü, verilenlerden hangisidir?

A) Meddah
B) Orta oyunu
C) Karagöz
D) Komedi

Cevap : C) Karagöz
Karagöz:
Deriden kesilen ve tasvir adı verilen birtakım şekillerin, arkadan ışık yardımıyla beyaz bir perde üzerine yansıtılmasına dayanan bir gölge oyunudur. Birçok milletin kendine özgü gölge oyunları vardır. Türk milletinin gölge oyunu olan Karagöz, aslında birçok yeteneğe sahip bir sanatçının çoğunlukla tek başına gerçekleştirdiği sanatsal bir gösterimdir.
Bu cümlelerde sözü edilen geleneksel Türk tiyatrosu türü "Karagöz" dür. Doğru cevap C) Karagöz'dür. Karagöz, deri şekillere sahip kuklaların, ışıkla perde üzerine yansıtılarak sahnelendiği geleneksel bir Türk halk tiyatrosudur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.