Kalburlu boruları oluşturan hücrelerin mitokondri, çekirdek ve hücre iskeleti gibi yapılarını kaybetmesi bitkiye nasıl bir

Kalburlu boruları oluşturan hücrelerin mitokondri, çekirdek ve hücre iskeleti gibi yapılarını kaybetmesi bitkiye nasıl bir
Kalburlu boruları oluşturan hücrelerin mitokondri, çekirdek ve hücre iskeleti gibi yapılarını kaybetmesi bitkiye nasıl bir avantaj sağlar konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kalburlu boruları oluşturan hücrelerin mitokondri, çekirdek ve hücre iskeleti gibi yapılarını kaybetmesi bitkiye nasıl bir avantaj sağlar?

Ödev cevabı kısaca : Kalburlu boruları oluşturan hücrelerin mitokondri, çekirdek ve hücre iskeleti gibi yapılarını kaybetmeleri, boruların içini suyla doldurarak suyun daha etkili bir şekilde iletilebilmesine olanak tanır. Bu adaptasyon, su ve minerallerin daha hızlı taşınmasını sağlayarak bitkinin büyüme ve gelişimine avantaj sağlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.