Kalın bağırsağın sindirimdeki görevi nedir

Kalın bağırsağın sindirimdeki görevi nedir
Kalın bağırsağın sindirimdeki görevi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Su, vitamin ve minerallerin kana emilimini tamamlamak. Faydalı bakterilerin ürettiği K ve B vitaminlerinin emilimini gerçekleştirmek. Sindirim atıklarını geçici olarak depolamak.

Kalın bağırsakta veya kolonda, kimusta bulunan su emilir. Kalın bağırsakta tuzlar aktif taşıma ile emilir, su da osmoz yoluyla onları takip eder. Sindirilmemiş posa ve kalın bağırsakta yaşayan bakterilerden oluşan dışkı rektuma gider, anüsten atılana kadar orada depolanır.

Vücuda alınmış olan yiyeceğin tamamen sindirildikten sonra gittiği son yer kalın bağırsak olarak söylenebilir. Kalın bağırsağa ulaşan yiyecek artık sıvı hale gelmiştir. Farklı bölümlere sahip olan kalın bağırsakta, belirtilen yiyecek sonlara yol aldıkça sıvıdan katı forma dönüşmeye başlar. Kalın bağırsakta rektum bölümünde bu bekletilir. Rektum dolduğu anda, beyin otomatik olarak talimat verip, tuvalete gitme ihtiyacını belirtir.

5
5
3
2
5
5
222
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.