Kalıp yargı örneği

Kalıp yargı örneği
Kalıp yargının özelliklerini göz önünde bulundurarak bir arada uyum içinde yaşamaya engel olabilecek bir kalıp yargı örneği söyleyiniz.

Kalıp yargılar, toplumsal hayatta insani ve beşeri ilişkiler gereğince ortaya çıkmaktadır. Bir gruba ait olduğu düşünülen ve o gruptaki üyelerden beklenilen tutum, değer ve davranışların bir inanç olarak kendini göstermesi şeklinde kalıp yargılar oluşmaktadır.

Kalıp yargı örneği olarak başkalarının içinde bulunduğu durumu kınamak, acıyıcı gözlerle bakmak alınabilir. Mültecilerin sorun olduğu kalıp yargısı zaman içinde oluşsa da mültecilerin asıl sorunlarının görülmesine en gel olmaktadır. Mülteci sorunundan önce savaş sorununun konuşulması ve savaşların durdurulması gerekmektedir. Savaşlar durursa mülteciler de olmaz.

Tüm erkeklerin futbolu sevdiğini düşünmek veya tüm kızların modaya çok önem verdiğini sanmak kalıp yargılardır. Bu nedenle güzel giyinmeyen kızlar veya top oynamak, maç izlemek istemeyen erkekler toplumda dışlanmaktadır.

0
1
1
1
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.