Kalp üfürümünün oluşma nedenlerini araştırıp elde ettiğiniz bilgilerle bir infografik hazırlayınız

Kalp üfürümünün oluşma nedenlerini araştırıp elde ettiğiniz bilgilerle bir infografik hazırlayınız
Kalp üfürümünün oluşma nedenlerini araştırıp elde ettiğiniz bilgilerle bir infografik hazırlayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : AV kapakçıklarının yapısında bir bozukluk varsa kan kapakçıklardan geriye doğru kaçar. Buna kalp üfürümü denir. Bu durumda oluşan ses stetoskop yardımıyla duyulabilir.
Kalp üfürümünün oluşma nedenlerini araştırıp elde ettiğiniz bilgilerle bir infografik hazırlayınız. Hazırladığınız infografiği EBA’da paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Kalp üfürümü ile ilgili bilgileri paylaşabilirim ve siz kendi infografik tasarımınızı yapabilirsiniz.

Kalp Üfürümü Oluşma Nedenleri:

  • AV Kapakçıklarındaki Kaçaklar: AV kapakçıklarının yapısındaki bozukluklar, kanın geri kaçmasına (regürjitasyon) ve bu durumda üfürüm oluşmasına neden olabilir.
  • Mitral veya Aortik Kapak Stenozu: Kapakçıkların daralması, kanın düzgün bir şekilde akmasını engeller ve bu durum üfürüme yol açabilir.
  • Doğuştan Gelen Kalp Anomalileri: Bazı kişilerde doğuştan gelen kalp kusurları, kapakçıkların normalden farklı bir yapıda olmasına ve bu nedenle üfürüme sebep olabilir.
  • Endokardit: Kalp iç zarının iltihaplanması, kapakçıkların hasar görmesine ve üfürüme neden olabilir.
  • Romatizmal Ateş: Bu enfeksiyon, kalpteki kapakçıkları etkileyebilir ve üfürüme yol açabilir.
  • Kapakçık Prolapsusu: Kapakçıkların normalden daha fazla gevşemesi veya sarkması durumu, kanın geri kaçmasına ve üfürüme sebep olabilir.
  • Aort Anevrizması: Aort damarının genişlemesi, aort kapağına zarar verebilir ve üfürüme yol açabilir.

Infografik oluştururken bu nedenleri anlatan basit çizimler, başlıklar ve kısa açıklamalar ekleyerek bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. EBA platformunda paylaşım için infografik formatına uygun bir resim dosyası yükleyebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.