Kan uyuşmazlığını önleyici ilaçların ilk Rh (+) bebeğini dünyaya getiren anneye doğumdan sonra ilk 72 saat içinde uygulanmasının

Kan uyuşmazlığını önleyici ilaçların ilk Rh (+) bebeğini dünyaya getiren anneye doğumdan sonra ilk 72 saat içinde uygulanmasının
Kan uyuşmazlığını önleyici ilaçların ilk Rh (+) bebeğini dünyaya getiren anneye doğumdan sonra ilk 72 saat içinde uygulanmasının sebebi ne olabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kan uyuşmazlığını önleyici ilaçların ilk Rh (+) bebeğini dünyaya getiren anneye doğumdan sonra ilk 72 saat içinde uygulanmasının sebebi ne olabilir

Ödev cevabı kısaca : Kan uyuşmazlığını önleyici ilaçlar, ilk Rh (+) bebeğini dünyaya getiren anneye annenin bağışıklık sisteminin bebeğin Rh (+) kan hücrelerine karşı antikor üretmesini engellemek için doğumdan sonra ilk 72 saat içinde uygulanır. Bu sayede, gelecekteki Rh (+) gebeliklerde bebeklere zarar verme riski önlenir.

İlk 72 saat içinde önleyici ilaçların uygulanması, doğumdan sonra plasentanın atılmasıyla birlikte anne ile bebeğin kan dolaşımının birbirinden ayrılmasıyla ilgilidir. Bu süreçte, Rh (+) bebekten annenin dolaşımına geçen antijen miktarı azalır ve bu nedenle anne bağışıklık sisteminin ürettiği antikor miktarı kontrol altına alınabilir veya azaltılabilir. Bu önleyici tedavi, antijen miktarını düşürerek, anne bağışıklık sisteminin antikor üretimini sınırlandırmaya yardımcı olur. Bu sayede, sonraki Rh (+) bebeklerin sağlığı risk altında olmadan anne karnında sağlıklı bir şekilde gelişmelerine olanak tanınır. Bu nedenle, doğumdan sonraki ilk 72 saat içinde ilacın uygulanması, kan uyuşmazlığına bağlı komplikasyonların önlenmesi açısından kritik bir öneme sahiptir.

0
45
0
1
1
1
45
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.