Kanımızın pH değeri 7,4’tür, bu değer 7’ye düşerse veya 8’e çıkarsa ölüm meydana gelir

Kanımızın pH değeri 7,4’tür, bu değer 7’ye düşerse veya 8’e çıkarsa ölüm meydana gelir
Kanımızın pH değeri 7,4’tür, bu değer 7’ye düşerse veya 8’e çıkarsa ölüm meydana gelir, bu dengeyi sağlamak için vücutta ne gibi tepkimeler olur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kanımızdaki pH değeri sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz açısından çok önemlidir. Çünkü pH değerinin belli bir seviyede olması ile vücudumuzda bazı biyokimyasal tepkimelerin gerçekleşebilmesi mümkün olmaktadır.

Eğer pH değerinde bir artma veya azalma olursa bu tepkimelerin olması mümkün olmaz bu da sağlık açısından bazı problemleri de beraberinde getirir.

Vücudumuz eğer pH değerinde herhangi bir değişiklik meydana gelirse buna bazı tepkiler vererek dengenin tekrardan sağlanması için çalışır.

Bu tepkimeler;

  • Vücuttaki pH değeri düşerse, karbonik asit, hidrojen ve bikarbonat iyonlarına ayrılır ve ortaya çıkan hidrojen iyonları sayesinde kandaki asitliğin artması sağlanır. Bu tepkime pH değeri normale dönene kadar devam eder.
  • Vücuttaki pH değeri yükselirse, bu sefer yukarıda bahsettiğimiz tepkimenin tersi gerçekleşir. Bağımsız halde bulunan Hidrojen iyonları, bikrabonat iyonlarına bağlanarak asitlik miktarının azalmasına ve pH değerinin normale dönmesine sebep olur.

1632
831
331
331
331
831
1731
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum