Kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar iğ ipliklerinin oluşumunu ya da DNA sentezini engelleyerek iş görür

Kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar iğ ipliklerinin oluşumunu ya da DNA sentezini engelleyerek iş görür
Kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar iğ ipliklerinin oluşumunu ya da DNA sentezini engelleyerek iş görür. Bunun nedenini, kanser ve hücre döngüsü arasındaki ilişki hakkında bilgilerinizi kullanarak açıklayınız.

Soru : Kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar iğ ipliklerinin oluşumunu ya da DNA sentezini engelleyerek iş görür. Bunun nedenini, kanser ve hücre döngüsü arasındaki ilişki hakkında bilgilerinizi kullanarak açıklayınız.

Ödev cevabı kısaca : Kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar, kanser hücrelerinin hücre döngüsünü kontrolsüz bir şekilde sürdürmelerini engellemeye çalışır. Bu ilaçlar, iğ ipliklerinin oluşumunu veya DNA sentezini bozarak kanser hücrelerinin bölünmesini kontrol altına alır ve hücre ölümünü teşvik eder. Bu sayede kanser hücrelerinin büyümesi ve yayılması engellenir.

235
238
209
7
4
15
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.