Kar Tatili olan il ve ilçeler yarın okullar tatil mi?

Kar Tatili olan il ve ilçeler yarın okullar tatil mi?
Değerli öğrenciler kar tatili olan iller 28 Aralık 2016 tarihi itibariyle var mı? Son dakika MEB ve Valilik açıklamaları ile bu sayfada olacak. Kış zorlu şartlarını göstermeye devam ediyor.

Haliyle birçok il ve ilçeden öğrencilere kar tatili haberleri geliyor. İşte bunları sürekli ve güncel olarak takip edebileceğiniz sayfamız yayına girdi. Aşağıdan bugün itibari ile kar tatili verilen iller ve ilçeler yarın okul var mı tatil mi listesine güncel olarak ulaşabilirsiniz. Sayfamız yeni bilgiler geldikçe güncellenecektir.

28 Aralık 2016 Çarşamba Kar Tatili Olan İller ve İlçeler:

İstanbul Kar Tatili Var mı? Şimdilik Yok

Ankara Kar Tatili Var mı? Şimdilik Yok

Bursa Kar Tatili Var mı? Şimdilik Yok

Bolu, Amasya, Sinop Kar Tatili Var mı? Şimdilik Yok

Sakarya, İzmit, Eskişehir, Yalova, Kar Tatili Var mı? Şimdilik Yok

Eskişehir, Kastamonu, Kırıkkale Kar Tatili Var mı? Şimdilik Yok

Çankırı, Çorum, Yozgat Kar Tatili Var mı? Şimdilik Yok

Zonguldak, Karabük, Bartın, Düzce Kar Tatili Var mı? Şimdilik Yok

Tokat, Sivas Kar Tatili Var mı? Şimdilik Yok

Malatya, Bingöl, Bitlis Kar Tatili Var mı? Şimdilik Yok

Kayseri, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Yozgat Kar Tatili Var mı? Şimdilik Yok

Elazığ, Malatya, Muş Kar Tatili Var mı? Şimdilik Yok

Diğer İller Listesi Aşağıdaki Haberimizde..

Kar tatili olan iller haberimize eklenecektir. 

28 Aralık Çarşamba günü için kar tatili haberleri gelince buraya eklenecek

Soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu 10 ile bağlı birçok ilçede dün eğitime 1 gün ara verildi. Kar yağışı ve soğuk hava yurtta da etkisini sürdürüyor. Antalya, Konya, Aksaray, Yozgat, Çorum'un bazı ilçeleriyle, Adıyaman'ın Çelikhan, Kırşehir'in Kaman, Adana'nın Aladağ ve Pozantı, Mersin'in Mut ve Gülnar, Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Nurhak ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Kahramanmaraş-Kayseri ve Sivas-Malatya karayolları kapandı. Konya'da kenti Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya ve Aksaray'a bağlayan karayolları kar yağışı ve tipi nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapanınca yaklaşık 50 araç yolda mahsur kaldı.

KARAMAN
 
Karaman'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.
Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun yağış nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelindeki tüm okulların yarın tatil edildiği belirtildi.
Açıklamada, ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü kaydedildi.
 
SAMSUN
 
Samsun'un 3 ilçesindeki okullarda kar yağışı nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.
Havza, Vezirköprü ve Ladik ilçelerinde gece başlayan ve gün boyu etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitime 28 Aralık Çarşamba ara verildi.
Samsun'un Kavak ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildiği bildirildi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Uyanık, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle Kavak'taki tüm okullarda 28 Aralık Çarşamba eğitime ara verildiğini belirtti.
 
KAHRAMANMARAŞ
 
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın tüm okullar tatil edildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Nurhak ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okullarda eğitim öğretime 28 Aralık Çarşamba ara verildi.
 
---------Not: Alt kısım 27 Aralık Salı tatil olan illerin haberidir.--------

YOZGAT

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okulların 27 Aralık Salı günü bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.
 
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilerin ve hamile bayanların da bir gün idari izinli sayılacakları kaydedildi.
MERSİN MUT
Mersin'in Mut ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edilirken, Gülnar ilçesinde de taşımalı eğitime bir gün ara verildi.
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Mut ilçesinde yaşam olumsuz etkileniyor. Kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yarın okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.
Gülnar ilçesinde de yüksek kesimlerde etkili olan kar nedeniyle taşımalı eğitim gören okullar yarın tatil edildi.
İlçe merkezindeki diğer okullarda ise eğitimin devam edeceği belirtildi.
 
AKSARAY
Aksaray'ın Eskil, Ortaköy, Sarıyahşi, Ağaçören ilçeleri ile merkeze bağlı Sultanhanı beldesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle Eskil, Ortaköy, Sarıyahşi, Ağaçören ilçeleri ile merkeze bağlı Sultanhanı Beldesi'nde eğitime 27 Aralık Salı günü ara verildiğini belirtti.
 
KONYA
Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile 4 ilçede, eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildi. Konya Valiliği tarafından yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleri ile Güneysınır, Taşkent, Hadim ve Çumra İlçeleri'nde ilk ve orta dereceli okullar, rehabilitasyon merkezileri yarın olmak üzere 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılayacağı belirtildi.
 
KARAMAN
Karaman MEB’den yapılan açıklamaya göre; Karaman’da devam eden yoğun kar yağışı nedeni ile İl Hıfzıssıhha Kurul Kararına göre il merkezindeki tüm okullar 27 Aralık Salı günü tatil edilmiştir.
---------Not: Alt kısım 26 Aralık Pazartesi tatil olan illerin haberidir.--------
ERZİNCAN
 
Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde ise yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği ifade edildi.
KARAMAN
 
Kentte çarşamba gününden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. Belediye ekipleri, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken kar yağışını eğlenceye çeviren çocuklar kardan adam yaptı.
Karaman Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilde olağanüstü bir durum yaşandığını söyledi.
Kriz masası oluşturduklarını, karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirten Tapsız, Meteorolojinin verilerine göre kent merkezinde kar kalınlığının 63 santimetre ölçüldüğünü kaydetti. Bunun kent merkezinde son yıllardaki en yüksek ölçüm olduğunu ifade eden Tapsız, "Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Diyaliz hastalarına, hamile bayanlara, yolda kalanların kurtarılmasına öncelik veriyoruz. Doğumu yakın olan bayanlar hastanemizde misafir ediliyor." dedi.
- "Okul yollarının açılması için özel çalışma yapılacak"
Tapsız, köy yollarının açılması için 24 saat çalışıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"156 köyümüzün 120'sinin yolları açıldı, 36 köyümüzün yol açma çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta kar yağışından dolayı 2 gün okullarımızı tatil ettik. Yarın da Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre, 15 santimetre kar yağışı bekleniyor. Beklenen kar yağışı nedeniyle yarın da okulları tatil ettik. Okul yollarının açılması için yarın özel bir çalışma yapılacak. Ümit ediyoruz ki salı, çarşamba ve perşembe eğitime devam edilir. Fakat cuma günü 25 santim üzeri bir kar yağışı bekleniyor. Biz ekipler olarak en iyisini yapma gayreti içindeyiz. Özellikle şehirlerarası yollarda çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Konya, Ereğli ve Mersin yolları ulaşıma açık ama Sertavul Geçidi'nde çekicilerin ulaşımına izin verilmiyor."
Vatandaşlardan zorda kalmadıkça yola çıkmamalarını isteyen Vali Tapsız, "Zaman zaman İl Özel İdaremize, belediyemize yolların açılması için sahte ihbarlar yapılıyor. Bu sahte ihbarlar neticesinde belki gerçekten yardıma muhtaç bir vatandaşımıza ulaşılamayabilinir. Olağanüstü bir durum var. Vatandaşlarımızdan yetkililere yardımcı olmalarını istiyorum." diye konuştu.
 
HAKKARİ
 
HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde kar yağışı nedeniyle tüm okullar yarın (pazartesi) için 1 gün süreyle tatil edildi.
 
Yüksekova İlçesi'nde öğleden sonra etkili olmaya başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde ilkokul, ortaokul ve liseler, yarın için 1 gün süreyle tatil edildi.
 
AĞRI, ERZİNCAN, IĞDIR
 
Ağrı, Iğdır ve Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
 
Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Ağrı merkez, Patnos ve Eleşkirt ilçelerindeki köy okulları ile taşıma sistemle eğitim veren okullarda eğitime 26 Aralık Pazartesi ara verildiği bildirildi.
Iğdır Valiliği ise kent merkezindeki ilkokullar ve ortaokullar ile merkeze bağlı yerleşim birimlerindeki Kervansaray, Alibeyköy, Güngörmez, Mezra, Taşlıca, Harmandöven, Pınarbaşı, Kızılkule ilk ve ortaokullarının yoğun kar yağışı nedeniyle yarın tatil edildiğini açıkladı.
Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde ise yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği ifade edildi.
 
BİTLİS
 
BİTLİS'te kar yağışı nedeniyle tüm okullar yarın için 1 gün süreyle tatil edildi.
Bitlis'te akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liseler yarın (pazartesi) 1 gün süreyle tatil edildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
30 Yorum