Karar verme yetkisi anlamındaki kelimenin TDK göre doğru yazılışı hangisidir

Karar verme yetkisi anlamındaki kelimenin TDK göre doğru yazılışı hangisidir
Karar verme yetkisi anlamındaki kelimenin Türk Dil Kurumuna göre doğru yazılışı hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Karar verme yetkisi anlamındaki kelimenin TDK göre doğru yazılışı hangisidir

Doğru Cevap: İnisiyatif

İnisiyatif nedir ne demektir

Bir şeyi başkalarından önce yapma yada ortaya atma eylemi, öncecilik. Bu işi onun inisiyatifiyle başardık (kelime ile ilgili cümle)
Bazı şeyler öne sürmek yada bir işe başlamak hakkı. Bu konuda inisiyatif, sorumlu proje mühendisine düşer.
Bir kimsenin gerekli kararı kendiliğinden verebilme ve eyleme geçebilme yeteneği. Oyuncak seçiminde çocuğu kendi inisiyatifine bıraktık.

İnisiyatif ile ilgili deyimler ve anlamları

İnisiyatifi ele almak: Herhangi bir konuda eylem üstünlüğü sağlamak, konunun ele alınışında yada işin yönetiminde söz sahibi olmak.
İnisiyatif kullanmak: Kendi kendine tercih etme hakkı tanımak, seçmek.
İnisiyatif sahibi olmak: Bir konu hakkında karar verilmesi gerektiğinde, belirli karar verme kalıpları içinde kalmayıp, içinde bulunan duruma göre esnek karar verebilme gücü veya yetkisidir

38
57
20
6
8
5
200
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.