Karınca yuvalarına bakarak yön bulma

Karınca yuvalarına bakarak yön bulma
Doğada gezerken karşılaştığımız karınca yuvaları da yönleri bulmamızda bizlere yardımcı olabilir.

Karıncalar yer altından çıkardıkları toprakları yuvalarının ağzına yığarlar. Bu toprak yığını ağırlıklı olarak yuva girişinin kuzeyinde bulunur. Yuvanın açık olan ağzı ise güney yönüne bakar.

Eğer bir orman yolculuğu, ya da bir orman macerasında yolumuzu kaybeder ve yönümüzü bulma konusunda sıkıntı çekersek, karınca yuvalarına bakarak yönümüzü bulabiliriz. Karınca yuvaları girişinde, karıncaların toprakları attığı yığın şeklinde kısım kuzeyi, boş olan topraksız kısım ise güneyi göstermektedir.

Dışarıda oynarken bir karınca yuvası gördüm. Yuvanın ağzındaki toprağın büyük bölümü bir noktada toplanmıştı. Yüzümü toprağın en fazla olduğu yöne doğru çevirerek kollarımı açtım. Köyümüze uzak bir yerde bulunan sönmüş volkanik dağ önümde, hemen yanımızdaki ormanlık alan ise sol kolumun gösterdiği yönde kaldı. Böylece bulunduğum yere göre yanardağ kuzeye, orman ise batıya düşmüş oldu.

27
1001
44
12
182
136
222
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum