Karışımları ayırmak için karışımı oluşturan maddelerin benzer özelliklerinden mi yoksa farklı özelliklerinden mi yararlanmak

Karışımları ayırmak için karışımı oluşturan maddelerin benzer özelliklerinden mi yoksa farklı özelliklerinden mi yararlanmak
Karışımları ayırmak için karışımı oluşturan maddelerin benzer özelliklerinden mi yoksa farklı özelliklerinden mi yararlanmak gerekir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Karışımların çalkalama, karıştırma, çözünme gibi basit fiziksel yöntemlerle
oluştuğunu öğrendiniz. Karışımları ayırmak için karışımı oluşturan maddelerin benzer özelliklerinden mi yoksa farklı özelliklerinden mi yararlanmak gerekir? Tahminlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Karışımları ayırmak için genellikle karışımı oluşturan maddelerin farklı özelliklerinden yararlanmak gerekir. Çünkü eğer maddeler benzer özelliklere sahipse, ayırma işlemi daha zor olabilir. Örneğin, çalkalama veya karıştırma gibi fiziksel yöntemlerle aynı türdeki maddeleri ayırmak pek mümkün değildir. Ancak, maddelerin farklı yoğunluklara, çözünürlüklere veya buharlaşma noktalarına sahip olmaları, ayırma işlemlerini daha etkili kılabilir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.