Karne notları nasıl verilecek

Karne notları nasıl verilecek
İlkokullarda bu dönem sınav olmayacak. Peki karneler nasıl düzenlenecek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Kovid-19 önlemleri ile düzenleme yaptı.

MEB, aynı zamanda yazılı, karne ve yarıyıl tatili ile ilgili düzenleme yaptı. Buna göre ilkokullarda sınav yapılmayacak. Peki karne notları nasıl verilecek;

“Karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecektir. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacaktır. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar hâlinde gerçekleştirilecektir.”

Bu arada bir başka düzenleme de öğrenci hareketliliğini azaltmak için alındı. Buna göre sadece ortaöğretim öğrencileri için geçerli olacak bu uygulamada veliler 28 Aralık 2020 Pazartesi gününe kadar okul yönetimlerine başvurursa, velilerinin öğrenim gördükleri okul ile aynı okul türünde olması kaydıyla o tarih itibariyle bulundukları illerde sınavlara katılabilecek.

Karneler ne zaman dağıtılacak

22 Ocak 2021 tarihinden itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince, farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacaktır.

17
10
15
8
10
7
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.