Karneler saat kaçta verilecek

Karneler saat kaçta verilecek
Karneler ne zaman saat kaçta alınacak. 20 Ocak 2023 Cuma günü milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi karne alacaklar. 'Karneler ne zaman ve saat kaçta alınır sorusu, birçok öğrencinin ve velinin merakla araştırdığı konular arasında yer alıyor.

İlk ve orta dereceli kurumlarda eğitim gören milyonlarca öğrencinin yaklaşık 4 aydır heyecanla beklediği an geldi çattı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yarın (20 Ocak) sömestr karnelerinin dağıtımı yapılacak ve ardından kısa süreli tatile gidilecek. Haftalardır bu anı sabırsızlıkla bekleyen öğrencilerin gözü şimdi karnelerin alınacağı saatte. İşte, sömestr öncesi karne töreni hakkında gelişmeler...

Karneler saat kaçta verilecek

Karneler 20 Ocak Cuma günü verilecek. Karnelerin verildiği gün 1. dönem tamamlanmış olacak. 20 Ocak Cuma günü Karne ve başarı belgeleri (Takdir, teşekkür, onur belgesi) sabah gerçekleştirilecek küçük bir törenin ardından öğrencilere dağıtılacak. Karneler 8.30 itibariyle verilmeye başlanıyor ancak o gün okula gitmeyenler veya daha geç bir saate gidenler okul müdürlüğünden karnelerini alabiliyor. Bunun yanında her okulun karne dağıtma saati birkaç saat farklılık gösterebilir.

Öte yandan genel olarak ikili eğitim gören okullarda sabahçı öğrenciler saat 9-11, öğlenci öğrenciler ise saat 10-12 arasında karne ve belgelerini alıyor.

1. DÖNEM KARNELER NE ZAMAN, SAAT KAÇTA DAĞITILACAK

İlk dönemin sona ermesiyle birlikte öğrenciler, 1. dönem karnelerini 20 Ocak Pazartesi günü alacak. Sabah 09.00-10.00 saatleri arasında verilmesi beklenen karnelerin veriliş saatleri okuldan okula farklılık gösteriyor.

Sabahçı ve öğlenci sistemi olan okullarda ise sabahçı öğrencilerin 09.00-10.00 arasında öğlenci öğrencilerin 11.00-13.00 arasında alması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı takviminde yer alan bilgiye göre, öğrenciler bu yıl yarıyıl tatilini 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapacak.

İkinci ara tatil ne zaman

Okullarda ikinci ara tatil 17-20 Nisan 2023'te yapılacak.

Okullar ne zaman kapanacak, açılacak

20 Ocak Cuma günü son ders zilinin çalmasıyla başlayacak olan ve iki hafta süren sömestr tatilinin ardından okullar 3 Şubat Pazartesi günü açılacak. İkinci dönem, 06 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Haziran 2023 Cuma günü sona erecektir.

2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi kapsamında okullar 16 Haziran 2023 Cuma günü tatile girecek.

4
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum