Karşıya güvenli geçiş yerlerinin olmadığı yerlerde karşıya nasıl geçilir

Karşıya güvenli geçiş yerlerinin olmadığı yerlerde karşıya nasıl geçilir
Karşıya güvenli geçiş yerlerinin olmadığı yerlerde karşıya nasıl geçilir, kara yolunda karşıdan karşıya güvenli geçiş yerleri nerelerdir

Güvenli geçiş yerleri olmadığında nasıl geçmeliyiz kısaca bu konuda sizlere bilgiler aktaracağız.

Yayalar, araç trafiğinin yoğun olduğu yerleri kullanmak zorunda kalabilir. Özellikle büyük şehirlerde sokak ve caddelerde de araçlar yoğunluk kazanmaktadır. Bu nedenle birçok caddede özellikle trafik işaretlendirmeleri yapılmaktadır.

Güvenli yaya geçiş noktaları olarak ışıklandırmalar, yaya geçitleri, yaya üst geçitleri, yaya alt geçitleri yapılmaktadır. Bazı noktalarda güvenli geçiş noktaları bulunmayabilir. Böyle durumlar oldukça risklidir. Bu nedenle dikkat hareket etmek gerekir.

Güvenli geçiş yerleri olmayan yerlerde güvenlik tamamen yayanın kontrolüne geçer. Bu nedenle yaya geçeceği tarafı karşısına almalıdır. Daha sonra önce sola sonra sağa bakmalıdır. İlerledikçe tekrar sola bakarak yolun güvenliğinden emin olduktan sonra geçiş noktasını tamamlamalıdır.

Güvenli geçiş noktalarının bulunmadığı yerlerde bütün güvenlik tedbirleri çok dikkatli olması gereken yayanın kontrolündedir.

Karşıdan karşıya geçişte güvenli geçiş yerleri

  • Alt Geçitlerden,
  • Üst Geçitlerden
  • Yaya geçitlerinden,
  • Okul geçitlerinden,
  • Trafik Polisinin bulunduğu yerlerden,
  • Trafik ışıklarının bulunduğu yerlerden,
  • Sayılanların hiç biri yoksa köşe başlarından geçilmelidir.

1002
340
578
125
145
67
756
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.