Kasiyerler, çalıştıkları yerlerdeki ürünlerin fiyatlarını nasıl akıllarında tutarlar

Kasiyerler, çalıştıkları yerlerdeki ürünlerin fiyatlarını nasıl akıllarında tutarlar
Kasiyerler, çalıştıkları yerlerdeki ürünlerin fiyatlarını nasıl akıllarında tutarlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kasiyer çalıştıkları yerlerde genelde ürünlerin fiyatlarını akıllarında tutmazlar. Ya ürünlerin üzerinde fiyat etiketleri vardır ya da barkod sistemi mevcuttur. Ürünün barkodu okutulduğu zaman ürünün fiyatları sisteme otomatik olarak yansır.

Eski dönemlerde ürün çeşitliliği az olduğu için ara sokaklardaki küçük çaplı marketlerde satılan ürünlerin fiyatları ezbere bilinirdi. Ürünleri alanlar kasaya geldikleri zaman kasada duran kimse hesap makinesinden toplam tutarı hesaplayarak parayı alırlardı.

Artık günümüzde akıllı kasa sistemleri oluşturulmaya başlandı. Ürünlerin etiketleri sisteme tanıtılarak fiyatları ve adetleri otomatik olarak sistemde çıkmaktadır. Bu sistemler ne kadar ürün okutulursa hepsini toplayarak zaman kaybını ve yanlış hesaplamanın önüne geçmektedir. Bu sayede kasada açık çıkmasının da önüne geçmiş olur. Artık bir çok irili ufaklı marketler bu sisteme geçmiştir. Aynı zamanda bu sistemler stok takibini de yaptığı için depoda ne kadar ürün kaldığını da göstermektedir.

832
495
1022
153
125
271
807
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.