Kaynak kitap nedir

Kaynak kitap nedir
Bilginin birinci elden yani yazarı tarafından tespit edilip, yazılmış kitaplara kaynak kitap denir. Kaynak kitaplara ihtiyacımız bir bilginin doğruluğunu araştırmak ve alıntı yaptığımzı kitabı referans gösterdiğimiz için kaynak göstermek gereklidir.

Başkalarının bilgi birikiminden ve düşüncelerinden yararlanılan her çalışmada (kitap, tez, makale, rapor, bildiri, ödev, web sayfası, vb) yararlanılan bilginin kaynağı, neyin nereden ödünç alındığı açıkça belirtilmelidir. Kaynak gösterme bilim-sanat etiğinin bir gereğidir. Kaynak gösterilmediği sürece, ortaya atılan düşüncenin yazara ait olduğu varsayılır. Fizik ve mühendislikte kullanılan temel kaynaklardan birisi de James Madison (Ceyms Medisın) Üniversitesi öğretim üyesi olarak görev yapmış Raymond Serway (Reymınd Sörvey)’in yazdığı “Fen ve Mühendislik İçin Fizik” kitabıdır.
Bu kitapta serbest düşmenin tanımı “Serbest düşen cisim, başlangıçtaki hareketi ne olursa olsun sadece yer çekimi etkisi ile düşen cisimdir. Yukarı doğru veya aşağı doğru atılan cisimler veya durgun hâlden bırakılan cisimlerin hepsi de harekete başladıkları andan itibaren serbest düşen cisimlerdir. Aşağı doğru düşen her cisim, başlangıçtaki hareketi ne olursa olsun, aşağı doğru bir ivme etkisinde kalır.” şeklinde yapılmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

16
31
31
109
38
79
43
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.