Kazandığı 23 altın madalyayla Olimpiyat Oyunları tarihinde en fazla altın kazanan sporcu hangi dalda yarışmıştır

Kazandığı 23 altın madalyayla Olimpiyat Oyunları tarihinde en fazla altın kazanan sporcu hangi dalda yarışmıştır
Kazandığı 23 altın madalyayla Olimpiyat Oyunları tarihinde en fazla altın kazanan sporcu hangi dalda yarışmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Kazandığı 23 altın madalyayla Olimpiyat Oyunları tarihinde en fazla altın kazanan sporcu hangi dalda yarışmıştır

Doğru Cevap: Yüzme

2016 Rio Olimpiyatları'nda 5 altın, 1 gümüşmadalya kazanan ABD'li yüzücü Michael Phelps, Yaz Olimpiyat Oyunları'nda en fazla madalya elde eden sporcular sıralamasında ilk sırada bulunuyor.

Son 5 olimpiyata katılma başarısı gösteren Phelps, 23 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalyayla Yaz Olimpiyat Oyunları'nın en çok kürsüye çıkan ismi oldu.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda 8 altın madalya elde eden ABD'li yüzücü, bu başarısıyla aynı zamanda, bir olimpiyatta en fazla altın madalya kazanan sporcu unvanını elde etti.

ABD'li yüzücü, 23 altın madalyayla, oyunlar tarihinde en fazla altın madalya kazanan sporcu unvanını da elinde bulunduruyor.

Phelps, 2004 Atina'da 6 altın, 2 bronz, 2008 Pekin'de 8 altın, 2012 Londra'da 4 altın, 2 gümüş, 2016 Rio Olimpiyatları'nda ise 5 altın ve 1 gümüş madalya kazanmayı başardı.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.