Keder zıt-karşıt anlamlısı nedir

Keder zıt-karşıt anlamlısı nedir
Keder kelimesinin zıt-karşıt anlamı nedir, keder nedir, keder TDK anlamı nedir, keder kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Günlük hayatta ve şiirlerde de sıklıkla kullanılan keder kelimesi acı ve hüzün kelimeleriyle yakın anlamlıdır. Keder, acı, hüzün, elem, dert gibi istenmeyen durumları ifade etmektedir. Zıt anlamlısı neşe ise aksine, mutluluk, coşku ve sevinç bildirmektedir.

Keder kelimesi; iki heceli isimdir. Hüzün, acı, tasa, sıkıntı, dert, elem durumlarını anlatır. Keder sözcüğünün zıt anlamlıları; neşe, huzur, mutluluk, sevinç ve huzurdur. Kız çocuklarına isim Neşe verilmektedir. “Neşe” adı mutluluk belirten mutlu yaşaması ve olması dileğiyle verilmektedir. Neşe sözcüğünün eş anlamlısı, “sevinç” de kız adı olarak sıklıkla verilmektedir. Hem isim hem fiil olarak bilinen sevinç sözcüğü, sevinmek eylemine “ç” eki gelerek “sevinç” kadın adı olarak kullanılmaktadır.

Keder kelimesinin zıt-karşıt anlamlısı nedir

Keder sözcüğünün zıt anlamlı kelimesi neşe ve sevinç sözcüğüdür. Bu iki kelime birbirinin zıddı olarak kullanılabilir.

Keder TDK anlamı nedir

İsim, Acı, üzüntü, dert, sıkıntı, ızdırap, tasa.

Keder kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Hiçbir kederim yoktu ki onun bir tatlı kelamıyla bertaraf olmasın.” – Ahmet Hikmet
  • Keder dolu yılların ardından bizi mutlu günler bekliyor.
  • Ben bu gece çok kederli olduğum için bana yaklaşmayın.
  • Sen keder nedir bilir misin?
  • Kederli olmayı biz başkalarından öğrenecek değiliz.

Etiketler :
1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.