Kemikler, günlük yaşamda hangi hareketleri gerçekleştirmede etkilidir

Kemikler, günlük yaşamda hangi hareketleri gerçekleştirmede etkilidir
Kemikler, günlük yaşamda hangi hareketleri gerçekleştirmede etkilidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eğer iskeletimiz olmasaydı, vücudumuz bir pelte gibi olur; koşamaz, yürüyemez, kollarımızı kaldıramaz, kafamızı dik tutamaz, ellerimiz ile bir şeyleri kavrayamazdık. İnsan iskeleti, eklemler ve bağlarla birbirine tutturulmuş mükemmel bir tasarım örneğidir.

Bu sabah kalktığınızdan itibaren yaptıklarınızı bir düşününüz. Okula gitmek için uyandınız. Elinizi ve yüzünüzü yıkadıktan sonra odanızı topladınız. Ailenizle yaptığınız kahvaltının ardından okula gitmek için hazırlandınız. Bazılarınız yürüyerek, bazılarınız ise okul servisine binerek okula geldi. Şu an okulunuzdasınız, sınıfınızda fen bilimleri dersindesiniz. Eğer kemikleriniz, eklemleriniz ve kaslarınız olmasaydı bu faaliyetlerin hiçbirini yapamazdınız.

178
27
38
14
17
28
103
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.