Kendini bilmek ifadesinden ne anlıyorsunuz

Kendini bilmek ifadesinden ne anlıyorsunuz
Kendini bilmek ifadesinden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanın en temel sorunlarından biri de kendini bilmek, kendini tanımaktır. Eski çağlardan beri dinlerin, felsefenin ve tasavvufun gündeminden hiç düşmeyen bu sorun, günümüzde daha somut, daha elle tutulur bir halde güncelliğini koruyor. Geçmişle kıyasladığımızda günümüz insanı, kendini bilmek, kendini tanımak hususunda geçmişin insanından daha cahil ve daha geri durumdadır. Modern öncesi zamanlarda insan en azından doğayla iç içe, onun bir parçası olarak yaşıyordu ve kendinin bir nebze olsa da farkındaydı. Onu fıtratından uzaklaştıracak unsurlar yok denecek kadar azdı. 

Kendini tanıma psikolojide kullanılan bir terimdir ve bireyin “Ben neye benziyorum?” sorusuna cevap verirken kullandığı bilgiyi tanımlar. Bu sorunun cevabına yönelik kendini tanıma süreci, özfarkındalık ve öz-bilinç gerektirir. Kendini tanıma benliğin -veya daha doğrusu benlik kavramının- bir bileşenidir.

2
4
2
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.