Kevser Suresi okunuşu ve anlamı

Kevser Suresi okunuşu ve anlamı
Kevser Suresi Kur'an'ın 108. suresi. Kur’anda 3 ayetten oluşan en kısa surelerden biridir. İlk ayetinde; Kevser'den bahsedildiği için bu isim verilmiştir. Diğer bir ismi de "Nahr Suresi"dir. Surenin indiriliş sebebi üzerine üç rivayet bulunmaktadır.
Kevser Suresi (Arapça: سورة الكوثر) Kur'an'ın 108. suresi.
Kur’anda 3 ayetten oluşan en kısa surelerden biridir. İlk ayetinde; Kevser'den bahsedildiği için bu isim verilmiştir. Diğer bir ismi de "Nahr (kurban kesmek) Suresi"dir.
Surenin indiriliş sebebi üzerine üç rivayet bulunmaktadır:

Âs bin Vâil'in Mekkeli paganlara Muhammed’den "ebter" (nesli kesik) diye bahsetmesi Kureyşlilerin, Ka'b bin Eşref'e kendilerinin daha üstün olduklarını söyleyerek Muhammed’i Ebter diye nitelemeleri Muhammed’in erkek çocuğunun ölümü üzerine muhaliflerinin O’nun soyunun kesildiğini söylemeleri Bu sure, "Duha" ve "İnşirah" sureleri gibi peygamber Muhammed'e has, onunla ilgili olan bir suredir. Kevser Suresi'nde Allah, Mekkeli muhaliflerin hakaret ifade eden konuşmalarına karşı Muhammed’e Kevser’i verdiğini söyleyerek, buna karşılık dua ederek ve kurban keserek teşekkür etmesini istemektedir.

Kevser suresi, ağırlıklı görüşe göre Mekke Dönemi’nde indirilmiştir; üç ayettir. Adını ilk ayette geçen çok hayır, bereket ve cennette Hz. Peygamber’e verilen özel bir havuz gibi anlamlara gelen “kevser” sözcüğünden alan sure, Peygamber Efendimize dünya ve ahirette verilen nimetlerin yanı sıra namaz kılma ve kurban kesme gibi konuları içermektedir. Peygamberimize “ebter” (soyu kesik) diye hakaret eden Müşriklere karşı Hz. Peygamber’in adını ve şanını yüceltmek amacıyla indirilmiştir

kevser-suresi.jpg

Kevser Suresi Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.
1- İnnâ a'taynâkel kevser
2- Fesalli lirabbike venhar
3- İnne şânieke hüvel'ebter

Kevser Suresi Anlamı

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- Muhakkak Biz, sana Kevseri'i verdik.
2- Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!
3- Doğrusu sana kin besleyendir soyu kesik olan!

Kevser Suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde ve kaç ayet

Kevser suresi 108. Sure ve 3. ayet ve 30. cüzdür.

7
0
4
2
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.