Kıl kurdu, bağırsak solucanı gibi hayvanlar neden parazittirler, diğer canlılardan eksik olan yanları ne olabilir

Kıl kurdu, bağırsak solucanı gibi hayvanlar neden parazittirler, diğer canlılardan eksik olan yanları ne olabilir
Kıl kurdu, bağırsak solucanı gibi hayvanlar neden parazittirler, diğer canlılardan eksik olan yanları ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kıl kurdu, bağırsak solucanı gibi hayvanların sindirim enzimleri gelişmemiştir. Bu nedenle parazit olarak yaşarlar. Kıl kurdu (Enterobius vermicularis; eskiden: Oxyuris vermicularis), Yuvarlak solucanlar (Nematoda) şubesinden, dünya çapında çocuklarda yaygın bağırsak paraziti olan bir türdür.

Kıl kurdu’nu yine bağırsak paraziti olan ve ondan daha büyük (25 cm) bağırsak solucanı (Ascaris lumbricoides) ile karıştırmamak gerekir.

Bağırsak solucanı (Ascaris lumbricoides); Ascarididae familyasının bir üyesidir. Omurgasız olan bu canlı, ince bağırsağa yerleşerek enfeksiyona neden olur. Karın ağrısı, ishal ve kusma yapar. İlaçla tedavi edilir. Asalak olarak yaşar ve silindirik yapıdadır. 35 cm uzunluğa ulaşabilir. Larvaları, kirli sular ve yiyeceklerle bağırsağa yerleşir. Larvalar, akciğere ulaşırsa, akciğer iltihabına (Löffler pnömonisi) yol açar.

3
1
2
1
2
2
19
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.