Kılcal damarlarda kan akış hızının düşük olmasını ve bunun sağladığı yararı nasıl açıklarsınız

Kılcal damarlarda kan akış hızının düşük olmasını ve bunun sağladığı yararı nasıl açıklarsınız
Kılcal damarlarda kan akış hızının düşük olmasını ve bunun sağladığı yararı nasıl açıklarsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanın dolaşım sisteminde; atardamar, toplardamar ve kılcal damar olmak üzere üç çeşit damar vardır. Atardamar: Kanı kalpten kılcal damarlara ve diğer organlara taşıyan damarlardır. Karıncıklardan çıkan damarlardır. Akciğer atardamarı hariç hepsinde temiz kan dolaşır. Kapakçıkları yoktur(kalp çıkışlarında kanın geriye dönmesini engelleyen kapakçıklar hariç).Kan basıncı en fazla olan damarlardır. Kanın akış hızı en fazla olan damarlardır. Vücut da toplam yüzey alanı en az olan damarlardır. Vücudun dış yüzeyine yakınlık sırası en az olan damarlardır.

7
222
7
7
7
31
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.