Kimse ayranım (yoğurdum) ekşi demez atasözünün anlamı

Kimse ayranım (yoğurdum) ekşi demez atasözünün anlamı
Kimse ayranım (yoğurdum) ekşi demez anlamı nedir, ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Kimse ayranım (yoğurdum) ekşi demez, Kimse ayranım (yoğurdum) ekşi demez atasözünün anlamı, Kimse ayranım (yoğurdum) ekşi demez anlamı şu şekilde :

Birçok insan satacağı malı över. Kendi tutumunu ve tuttuğu kimseleri savunur. Başkaları eleştirseler de bunlara toz kondurmaz. Dürüst satıcı ise böyle davranmaz, malın bir kusuru varsa bunu müşteriye söyler. Müşteri de bu malı ya alır yada almaktan vazgeçer. Akıllı kimse bir insanın peşinden körü körüne gitmez. Gönlünü yada oyunu verdiği kimseyi hemen her konuda onaylamaz, yanlışları varsa bunları görür ve gerektiği yerde bunları söylemekten çekinmez.

Herkes sattığı malı; kendi işini, tutumunu ve davranışını över. Kendine yönelik eleştiriler yapılsa da aldırmaz, kusur kabul etmez, o methe devam eder.

Kaynak:Eğitim Sistem

4
301
45
3
12
3
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.