Kira geliri getiren mülk nasıl adlandırılır

Kira geliri getiren mülk nasıl adlandırılır
Kira geliri getiren mülk nasıl adlandırılır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Kira geliri getiren mülk nasıl adlandırılır

A- Uçar
B- Kaçar
C- Akar
D- Sızar

Doğru Cevap: Akar

Kiraya verilerek gelir getiren ev, dükkân, tarla, bağ vb. mülk, akaret. Kiraya verilerek gelir getiren taşınmaz mal. Sıvı, mai, likit.
Sözlükte "arazi, ağaç, ev eşyası, eşyanın en iyisi" gibi mânalara gelen akar, terim olarak daha dar anlamda yalnız gayri menkul malları kapsar. Halk arasında genel olarak kiraya verilmek suretiyle gelir sağlayan mülke akar denilirse de İslâm hukukunda "taşınmaz mal ve arazi" mânasına kullanılmaktadır.
Akar, yine osmanlıca bir terim olup, gelir anlamına gelmektedir. Genelikle kira gelirleri için kullanılan bir terimdir. Kira akarı, kira gelirleri anlamına gelmektedir. Akar sahibi geçmiş tarihlerde birden fazla mülkü olup o mülklerden gelir elde eden kişi niteliğindedir.

7
6
4
5
5
4
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.