Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali kültürel ve toplumsal hayatımıza ne tür katkı sağlar

Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali kültürel ve toplumsal hayatımıza ne tür katkı sağlar
Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali kültürel ve toplumsal hayatımıza ne tür katkı sağlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizin bütün dünyada tanınmasını sağlar. Ülkemize güreşleri izlemek için gelecek turistler sayesinde hem maddi kazanç sağlanacak hem de bu turistler aracılığı ile reklamımız yapılacaktır.

Spor alanında bu kadar geniş çaplı bir organizasyonun yapılıyor olması da kültürel olarak çok önemli bir durumdur. Kırkpınar Yağlı Güreşleri aslında spor alanında yapılan olimpiyatların bizim sınırlarımızda yapılanıdır denilebilir. Yağlı güreşlerle ilgili sadece Edirne değil tüm Türkiye’den katılımın olması ve buraya insanların gelmesi de milli birlik ve beraberliğimiz adına oldukça önemlidir. Çok eski bir geleneğin günümüze kadar yaşatılması ve günümüzde de birleştirici unsur olması millet olarak bu festivali önemsediğimiz anlamına gelmektedir. Uzun yıllara hem spor müsabakası olarak hem de festival olarak heyecan ve coşkuyla bu güreşler yapılmaya devam edecektir.

49
9
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.