Kırmızıbiber, lahana, turp, sarımsak, soğan ve deniz ürünleriyle yapılan, Kore mutfağına özgü turşuya ne ad verilir

Kırmızıbiber, lahana, turp, sarımsak, soğan ve deniz ürünleriyle yapılan, Kore mutfağına özgü turşuya ne ad verilir
Kırmızıbiber, lahana, turp, sarımsak, soğan ve deniz ürünleriyle yapılan, Kore mutfağına özgü turşuya ne ad verilir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Kırmızıbiber, lahana, turp, sarımsak, soğan ve deniz ürünleriyle yapılan, Kore mutfağına özgü turşuya ne ad verilir  

A- Tako
B- Kimçi
C- Lazanya
D- Falefel

Doğru Cevap: Kimçi

Kimçi, ayrıca kimchi, gimçi, gimchi veya kimchee olarak da bilinenen, mayalanmış kırmızıbiber ve sebzelerden özellikle Çin lahanasından yapılan, geleneksel bir Kore yemeğidir. Kelimenin eski telaffuzu çim-çae (chim-chae)  şeklindedir ve "sıvıya bastırılıp bekletilen/batırılmış sebze" anlamına gelir. Ancak, telaffuzdaki büyük değişiklikle, kimçinin artık aslı Hanja ile bir ilgisi kalmamıştır[1]. Kore'de, kimçi daha çok yemeklerin yanında garnitür olarak servis edilir ama bazı yemeklerde malzeme olarak kullanıldığı da olur: kimçi jjigae (kimçi güveç), kimçi bokkeumbap (kimçi kızartılmış pirinç) ve diğer yemekler gibi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.