Kısa Dönem Askerlik Yapacaklara Tavsiyeler

Kısa Dönem Askerlik Yapacaklara Tavsiyeler
Öncelikle belirteyim ki aşağıda yazacaklarımın tamamı genel olarak geçerlidir. istisnai birlikler kesinlikle mevcuttur. ama genel olarak alacağınız önlemler ve karşılaşacağınız zorluklar aşağıdakilerden ibaret olacaktır.

Fakat tamamen tersi şeylerle de karşılşamanız mümkündür. orası TSK'dır.

1- En başta giderken giyeceğiniz ve daha sonra da çarşıya çıkarken giyeceğiniz kıyafetler. Ben şahsen sivil olarak üzerimde giymiş olduğum Mont, kazak, pantolon, bere ve botlar ile gittim ve onlarla da geri döndüm. Nisan ve Mayıs aylarında havalar düzeliyor, güneş fln oluyor ama yine ben kazma gibi botlarımla gezdim. yine olsa yine öyle yapardım. Yedek fln götürmedim. Sokarım TSK'ya. Düşeceğiniz yere göre kalınlıklarını çeşitlerini ayarlarsınız. He bu giysiler ve ayakkabılar orada botlukta, depoda fln eskiyecek, toz olacak. ona göre çok önemli olmayan şeyler seçin. ama yine de bombok şeyler olmasın. sonuçta çarşıda görünümünüz ve şıklık önemli bence =) millet aha kazmalara bak demesin görünce.

2- Pijama. Orada size her boku verirler %90 ihtimalle. Fakat siz yine de Pijama olarak pamuklu alt üst bir takım götürünüz, hem onlarla gazinoda falan da dolaşabilirsiniz. Ordu eşofman veriyo ama onları sporda ya da başka zamanlarda giyersiniz. seçeceğiniz pijamanızın üstü daha doğrusu sweatshirt'ünüz kapşonlu olabilir. Yastıkların düşük ihtimal olması ihtimaline karşı kafanıza geçirip yatarsınız. Her ne kadar yastık kılıfları yıkansa da ara sıra başka biriinin kullanmış olduğu yastığı kullanmanız gerekebilir. Böyle durumlarda Yeşil asker tişörtlerinden tak diye geçirin yastığa kılıfmışçasına. çok kullanışlı oluyor. Ayrıca hangi yatakta yatacağınızı bilmediğiniz için kapı yanındaki yatağa falan düşerseniz kapşon başınızı ve boynunuzu soğuktan koruyacaktır. Ranzalarda kesinlikle üst tarafı tercih ediniz. Çok mühim bir konu. alt yataklarda millet leş gibi kıyafetleriyle, leş gibi oturur sohbet ederler başkalarının yataklarında. üst kat iyidir, cilloptur. zaten genelde kazma barzolar ranzadan düşerim korkusuyla üstü tercih etmiyorlar. üstler genelde bol miktarda oluyor.

3- Kendinize 1-2 adet 3-4 liralik kaliteli permatiklerden alın sizi en azından 10 gün idare edebilecek sayıda. bakın bu tip şeyler kolayca dolabınızdan araklanır genelde. kişisel özel önlemler ile bunun önüne geçebilirsiniz. ama illa ki traş bıçağı, çorap, şampuan, bot boyası fln gibi ıvır zıvırlarınıza dadanmayı denyeceklerdir. tırnak çakısı, sabunluk içinde bir banyo sabunu ve benzeri temizlik eşyalarınızı koyabileceğiniz ve mümkünse askılı yani biyere kolayca asabileceğiniz birer ufak el çantası alın ve yukarıdaki temizlik eşyalarınızı da alıp içine doldurun. orada yine muhtemelen sizlere sizde olmasına rağmen ufak ucuz meblağlara satacaklardır tekrardan bu temizlik çantasını fln. Diş fırçası ve en ufağından bir diş macunu götürün. yine en ufağından bot boyası götürün. 1 kalıp sabun yukarıda da belirttiğim gibi.
Genel olarak gördüğüm kısa dönemler aç gibi ne var ne yok doldurmuşlar valizlerine. gerek yok. %90 birlikler size tüm ihtiyaçlarınızı verecektir. Kantinde her şey çok çok ucuz fiyatlara var. yani selpaklar, kağıt havlular, ıslak mendiller 5 kalıp sabun fln goturmeye hiç gerek yok. her bok var orada.

4- Şampuan olarak ufak bir şampuan götürün. orada yine size verebilirler. vermezlerse de kantinden çok ucuza alırsınız. velhasıl ufak bir şampuan.
Birde 2 adet tuvalet kağıdı götürün. ilk 1-2 gün fırsatınız olmayabilir bu tip şeyler almaya..

5- Çarşaf ya da yorgan nevresimi ile ilgili orada yaşadıktan sonra öğreneceğiniz tecrübelerde gerekebilecek 10 tane fln çengelli iğne götürmenizi öneirirm.
iğne iplik götürenler oluyor. çok nadiren gerekbiliyor aslında ama. gerektiğinde başkasından alır dikersiniz. ama size kalmış götürmeyebilirsinizde.

6- Askerde giymek için yün üst ve alt içlik götürebilirsiniz. ben kadiköyde asker pasajından almıştım yeşil rahat ve tahriş etmeyenlerinden. birer adet de orduda veriliyo ama ellerinide olmaz falan nolur noolmaz alın. Bunun haricinde 10 çift siyah çorap götürün ve bence hepsi kalın olsun.çünkü ben 5 kalın 5 ince götürdüm, kalınlarda hiç bir sorun yaşamadım ama inceleri giyince ayaklarınız sırılsıklam terliyor bot içinde. kalınlar terletmiyor ya da teri mi emiyor ne sik yiyor bilmiyorum. birde zaten kış aylarına denk gelicek acemiliğiniz. yağmurda karda çamurda 5 saat yürüceksiniz rap rap..ayaklarınızın parmak uçları donabiliyor yeirne göre. benim 6 ay geçmedi o uyuşukluk.. 10 adet yeşil don ve 10 adet yeşil t-shirt alın. Ben askerliği bunları yıkaya yıkaya bitirdim. son günlerde yıkamayıp atarsınız isterseniz. her seferinde atıp yenisini giyerim diyenler oluyor. bende oyle diyordum fakat oyle olmuyor. gerek yok yani. yıkar tekrar giyersiniz.
Kirli ve temiz çamaşır poşeti gibi bir şey satılıyor yine kadiköy pasajjında. onlardan 2 tane kirli poşeti aldım ben. temizleri bir kirli poşetine koyuyordum. kirlileri de diğer kirli poşetine.. çünkü çalmaya yeltenyiorlar temiz çamaşırlarınızdan.. 2 poşetinizde kirli poşeti olsa iyi olur. zaten bunlarda kantinde satılıyor. poşet dediğime de bakmayın. bez gibi bir şeyden siyah fermuarlı bir şey bu.
Çamaşır filesi alın yine 1 adet pasajdan. üzerine de isminizi yazın keçeli kalemle.

7- Terlik alın. Veriyolar ama noolur noolmaz. en dandiğinden götürün. terlikler dikkat etmezseniz kolayca değişebiliyor. karıştırıyorlar fln kazmalar. her yerde etrafınızda kazmalar olacak acemeilik sonrasında. onlara karşı dikkat edin.. baştan tavrınızı koyun ezemesinler. gerekirse sertlik çıkarın baştan 1-2 kez. sonra bulaşmazlar size. ben şahsen biriyle kapıştım. ondan sonra kolay kolay yanaşmadılar. ama bulaşmayın. arkadaşlık etmeyin, samimi olmayın oyle olanlarla. zaten ilk bakışta anlayacaksınız hangisi iyi insan hangisi şahsiyetsiz..usta birliğinde ozellikle.. en önemli nokta şu. psikolojinizi sıkı tutun... hiç bir şeyi salllamayin. komutan mı bağırdı, asker mi kafanızı bozdu.. hiiiiç takmıyorsunuz, klemiyorsnuz. 5 ay sonra gidicem ben buradan diyeceksin geçeceksin olay bittikten sonra unut gitsin. en onemli nokta psikolojiyi sağlam tutmak beyler.
he birde şafak saymamaya çalışın beyler. aklınıza mı geldi şafak. hemen unut gitsin. başka bir şey ile ilgilien hemen. çünkü bir bakıcan 3 ay geçmiş way be dicen. ama bir bakıcan haala 70 gun var. 70 gun geçer mi fln diye aklına gelmeye başladı mı hooopp unut gitsin başka bir şeyle ilgilien.

8- Bir adet botları iplerin geçtiği deliklerden birbirine kilitlemek üzere ufak asma kilit alın. botları değiştirmeye çalışanlar olabilir.. yeni botlar olacak sizinkiler malum.

9- botların içine koymak üzere silikon taban alın. bu kesinlikle inanılmaz önemli. acemilikte millet ağlarken siz gülersiniz. silikon taban 5 lira flndi sanırım geçen yil ben aldığımda. silikon taban derken roberto carlosun kullandığı likit taşaklılardan demiyorum. ucuz basit şeylerden.
ve birde botlar dağğıtırılırken ayak numaranıza göre kesinlikle en azından 1 numara büyük alın. ben 1 numara büyük aldım ama aslında 2 numara büyük bile alsam daha iyi olabilirmiş. ama bir bir buçuk numara büyük olması kâfi gibi.

10- el-yüz, ayak ve büyük banyo havlusu (bunların çoğunu veriyorlar) orada vereceklerinden dolayı siz sadece bir adet elyüz havlusu ve bir adet banyo havlusu götürün..hatta bilmiyorum belkide banyo havlusu götürmesenizde olabilir. külfet oluyor bunları taşımak valizde yer kaplıyor..elyüz havlusu alın mavi renkte bir tane. opsiyonel olarak banyo havlusu alın bir adet. alın siz ya banyo havlusunu da.. olmadı depoda valizinizde durur.

11- elbise askısı ve elbise poşetleri birliğinizde kantinden alırsınız.. alın dicekler size zaten.

12- not defteri ve kalem orada kantinden alırsınız. buradan götürmeye gerek yok. zaten bazı birlikler size almanızı mecbur tutuyor. tek tip olacak diye s**e s**e satıyorlar.

13- arko nem isimli kremden alın..8 lira fln bu. orada inanılmaz derecede işinize yarayacak. dudaklar ve eller tarraa yiyor soğuktan. bu krem arko nem ama ..başka marka olmaz. bu yağsız inanılmaz bir şey..mucize krem aq. portakallısını tavsiye edebilirim. orada kreminizide ayılar parmaklar, dolabınızda kirli poşetinize fln saklarsınız bu tip şeyleri. krem şampuan fln..

14- bir adet kitap goturebilirsniz..hobinize bağlı olarak. kitap okumayı seviyorsanız güzel ve rahatlatıcı oluyor.

15- 1 ufak paket yara bandı atın çantaya..bulunsun..
iki adet vatka götürün. ayakkabı ayağınızı vurursa kullanaiblirsiniz gerkeirse
botlarınız size dağıtıldıktan sonra akşam o beton gibi olan topuk kısmı ve burun kısmını ezin ve yumuşatın. bükün fln ayakkabıyı sağa sola doğru..yumuşasın..

16- 4-6 lira arasında fiyatı değişen casio asker saati alın. kadiköy pasajından temin ediniz. bu da önemli. bu saat alarmı fln baya iş görüyor. alırken ışığının çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.

17- ilaç götürmeyin eğer sürekli kullandığnız bir ilacınız yoksa. yani hani ağrı kesici zart zurt. girişte topluyorlar. kullandığınız ilaç varsa girişte söylüyorsunuz ve teslim ediyorsunuz. size onlar vakti geldikçe çavuş vasıtasıyla içiriyorlar.

18- yine kadiköy pasajından boyuna aslına asker cüzdanlarından bir adet alın. hatta yola çıakrken direk onunla gidin..
kimliğinizi orada birliğe teslim edeceksiniz. ehliyetinizi çaktırmadan vermeyin. yaninizda normal bir kimlik olmuş olur asker kimliği dişinda. çarşıda fln olurda otele motele giderisniz belki hatun atarsınız fln belki =)

19- bir adet vadesiz banka kartınız olsun.akbank uygun olabilir. paranız bitince aileniz para gönderebilir ya da içinde para olur vadesiz hesabınızın. çarşıya çıkan birine fln çektirirsiniz. ya da kendiniz çekersiniz fln.. cebinize minimum 200 maksimum 300 lira alın oyle gidin. banka kartınıza da duruma göre 200 lira fln atın işte. yeter zaten. kişiye göre dğişiyor orada harcamalar. ama normal bir insan 500den fazla harcamaz kanımca. zaten orada size üç beş maaş fln verilecek. para sıkıntısı kesinlikle çekmezsiniz o yüzden 300ün üzerinde para götürmeyin. banka kartınızda cebinizde bulunsun, gerekince oradan çeker ya da çektirirsiniz.

 

ÖNEMLİ UYARI: Aman ha kimseye borç vermeyin, bahane uydurun bişey yapın. çok kişi gördüm 50 lira 100 lira borç veren kısa donem. alamazsınız paranızı geriye vermezler. borç tek bir kişiye bile vermeyin. adınız çıkar sonra başkalarıda gelir ister.

20- Son olarak saçlarınızı 3 yahut 2 numaraya kestirin ve traşınızı olmuş bir şekilde gidin. orada girişte boklu traş makinaları ile saçları uzun olanları alırlar..Kıl tüy işleri ile uğraşmazsınız. bazı birliklerde birliğe ilk girenler başlangıçta rahat eder kalabalığa klamadan. her şeyde ilk siz gelirsiniz. ama tabii size kalmış.

21- cep telefoınu olayına gelince. ben giderken hiç bir şey götürmedim ne telefon ne sim kart. sizde başlangıç olarak götürmeyin hiç birini. he ama yok bana lazım diyorsanız sim kart götürün sadece..bir yerinize sokarsınız sallıyorum ayakkabınızın tabaının altına fln.. cep telefonu zaten kesin topluyorlar aramada.. ve soruyorlar sim varsa telefon varsa askerliginizi yakarız fln diye gazlıyorlar..eğer ihtiyacınız varsa götürün, ama gerek yok bence. zaten acemilikte ilk 1 ay göz onundesiniz fln..vaktinizde olmaz. ankesorden yardırırsınız..3 adet 100lük telefon kartı alın...yoksa 50lik alın. 3 tane alın sizi uzun süre götürecektir. daha sonra zaten kantinden temin edersiniz telefon kartlarını. bazen bitebiliyor bir süreliğine kantinde fln o yuzden 3 tane yeter başta.

22- birlikte spora önem verilme derecesine göre sporu iyi olanlar komutanların gözüne girecektir. özellikle barfiksi çoğu komutan önemser. spora önem veriliyorsa ve sizde sporda başarılıysanız çok rahat ettirebilirler sizi. tabi dediğim gibi birlikten birliğe değişir..

23- orada dağıtılacak giysi zart zurt malzemelerinize yanınınızda götüreceğiniz CD kalemi ile işaretler ya da isminizi baş harfini yazın. botlarınıza, spor ayakkabılıarınıza, eşofmanınıza, palaskanızın ve kamuflajlarınızın gorunmeyen tarafına işaret yapın. değişmesin, çalınmasın diye.
botlarınızın yan tarafında seri numarası olacaktır. onu not alın isterseniz kenara. karışmasına ya da çalınmasına karşı önlem olarak.

24- birlikte bilgisayar ve özellikle excel, word bilginizi saklamayın beyler. excel dediler mi, bilgisayar bilgisi dediler mi biliyorsanız atlayın. çok rahat edebilirsiniz duruma göre. millet çalışırken soğukta siz sıcak odada excel'de çalışıyor olursunuz.
he şöyle bir dezavantaj doğurabilir ileride ama çok düşük iht; son 2 ay fln taşaklarınızı serip yatışa geçtiğiniz günlerde yine size bilgisayarda bir şeyler kitleyebilirler.
ama her türlü komutanlar sizi korur işlerine yaradığnızdan dolayı.

25-rütbeliler genelde geyik elemanlardır. mesafeyi koruyun başlarda. gün geçtikçe zaten samimi olacaksınız.
aranızı iyi tutun rütbelilerle. başta itici gelirler ama iyi insanlar olur çoğu..
başlarda size sert ve sıkı davranacaklardır. o sırada çok küfür ettiğiniz bir rütbeli daha sonra en sevdiğiniz komutan olabilir.

26- Askeri eşya almaya gittiğiniz dükkanlarda size traş kutusuydu, zarttı zurttu bir sürü şey satmaya çalışacaklar ve spekülatif laflar söyleyecekler satılanları almanız için. Onlara kulak asmayın ve burada yazılı olanları satın alın sadece. onlar satmak için "kesinlikle gerekiyor" fln gibi söylemlerde bulunacaklar..

Türkiye profilini görmeye hazır olun. Ama moralinizi bozmayın ve unutmayın askerliğiniz çabuk bitecek. Moralinizi yüksek tutun, çünkü en ufak moral bozukluğu burada büyür büyürrr ve çok kafayı takarsanız moralinizi çökertir. Her şeye pozitif yaklaşın ve daima bardağın dolu tarafını görmeye çalışın!

Alıntıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.