Kışın araç lastiklerine zincir takılmasının nedeni nedir

Kışın araç lastiklerine zincir takılmasının nedeni nedir
Kışın araç lastiklerine zincir takılmasının nedeni nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kışın araçlarımızın tekerlekleri, yollar buz tuttuğu için kayar. Bu yüzden arabalarımızın karda, buzda gidebilmesi için araçlara zincir takarlar. Zincir sürtünme kuvvetini arttıracağından aracın kaymasını engeller.

Basınç, belirli bir yüzeye etki eden dik kuvvete verilen isimdir. Bu kapsamda katı, sıvı ve gaz basınçları hayatımızın birçok alanında kullanılmaktadır.

Araç lastikleri, yol tutuşu sağlayacak şekilde tasarlanmışlardır. Kış aylarında, yolların buzlu olduğu vakitlerde araç lastikleri büyük ölçüde işlemez hale gelmektedir. Araçlar buz tutmuş yollar üzerinde kaymaktadırlar. Araçların karşı karşıya kaldığı bu problemin çözümü adına lastik zincirleri kullanılmaktadır. Lastik zincirleri sürtünmenin ve basıncın artırılması ile aracın yol üzerinde kaymamasını sağlamaktadır. Lastikler ile yol arasındaki sürtünme bu kapsamda sağlanmakta, aynı zamanda içi hava dolu lastiklere nazaran zincirin yere uyguladığı basınç da bu sürtünmeyi artırır niteliktedir.

172
501
153
42
126
278
299
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum