Kişinin dürüst ve güvenilir olarak tanınması toplumsal hayatta ona neler kazandırır

Kişinin dürüst ve güvenilir olarak tanınması toplumsal hayatta ona neler kazandırır
Kişinin dürüst ve güvenilir olarak tanınması toplumsal hayatta ona neler kazandırır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplum içerisinde insanların bildiği fakat yazılı olmayan belirli kurallar, özellikler bulunmaktadır. Bu kuralların özellik bakımından ele alındığı noktalarda erdem adı verilen belirli özellikler ortaya çıkmaktadır. Halk arasında bazı davranışlar oldukça erdemli davranışlar olarak ifade edilmektedirler.

Dürüstlük, insanın doğru olandan şaşmaması üzerine diğer kimseler tarafından kendine verilen güvenilirlik olgusudur. Bu doğrultuda bu özelliği taşıyan biri için dürüstlük bir erdemdir. Dürüst olmak başta insanın günümüzde herkes tarafından özenilecek bir kimse olmasını sağlayan bir özelliktir. İnsanların kendisine güvenmesi, ona saygı duymasını sağlayacak bir özelliktir. İnsan bu sayede doğru söylediği dolayısı ile hiç bir zaman söyledikleri, yaptıkları dolayısı ile zor durumda kalmayacaktır. Bu açıdan dürüstlük insana toplum içerisinde önemli bir yer kazandıracak, insanın iç dünyasını tutarlı hale getirecektir.

201
8
200
9
9
10
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.