Kişinin toplumda güvenilir kabul edilmesini sağlayan davranışlar sizce nelerdir

Kişinin toplumda güvenilir kabul edilmesini sağlayan davranışlar sizce nelerdir
Kişinin toplumda güvenilir kabul edilmesini sağlayan davranışlar sizcenelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kişinin toplumda güvenilir kabul edilmesini sağlayan davranışlar:

  • Empati
  • Dürüstlük
  • Açık iletişim
  • Gizliliğe saygı
  • Yardımseverlik
  • Adalet ve eşitlik
  • Sözünde durma
  • Sosyal sorumluluk
  • Sorumluluk sahibi olma
  • Toplumsal değerlere saygı

Bu davranışlar, kişinin güvenilir ve saygın bir birey olarak görülmesine yardımcı olur.

Dürüst ve güvenilir olmak ender bulunan bir niteliktir. Sahte hevesler, medya abartmaları, sanal kişilikler ve kişisel markalarla dolu bir dünyada yaşıyoruz ve herkes sahip olamadığı şeyi istiyor, kendini farklı şekilde yansıtıyor ve daha da önemlisi hiç kimse bunları kabul etmiyor.

İşte dürüst ve güvenilir insanın 10 özelliği

Dikkat çekmeye çalışmazlar, egolarını güçlendirme ihtiyacı duymazlar. Dikkat çekmeye çalışanlarda sürekli tatmin edilmesi gereken bir boşluk vardır ve dürüst insanlar özgüvenleri ve öz farkındalıkları ile çoktan o boşluğu doldurmuşlardır.

Sevilmekle ilgilenmezler, sevilme ihtiyacı güvensizlik ve narsisizmden kaynaklanır. Bu kendinizi ve diğerlerinin duygularını değiştirme ihtiyacı yaratır. Kendine güvenen ve özgün insanlar sadece kendileridir. Onlardan hoşlanırsanız sorun yoktur. Onlardan hoşlanmasanız da sorun yoktur.

Gerçekçidirler, tecrübesiz insanlar kolayca kandırılabilir ancak sahici insanlar tecrübesiz değillerdir. Gerçekçidirler ve bu özellikleri sayesinde bir şeyler net olmadığında bunu söylerler. Bu büyük bir farktır.

Kendileriyle barışıktırlar, Mr. Spock’ı canlandıran aktör Leonard Nimoy roldündeki görünüşünden rahatsız olmadığını söylemiştir. Birçoğumuz bununla mücadele ederiz. İnsanların çoğu kendileriyle barışık değildir ve yaşamlarını sessiz bir çaresizlik içinde geçirir.

Söylediklerini yaparlar ve söylemek istediklerini söylerler, dolandırma veya abartma eğiliminde değillerdir. Taahhütlerini yerine getirirler. Ve kelimeleri ayrıştırmazlar veya gerçekleri ballandırmazlar. Duymanız gerekiyorsa söylerler… Onlar için söylemek ve sizin için duymak zor olsa bile.

Fazla eşyaya ihtiyaç duymazlar, kendinizden memnunsanız, mutlu olmak için fazla eşyaya ihtiyaç duymazsınız. Mutluluğu -içinizde, sevdiğiniz insanlarda ve işinizde – nerede bulacağınızı bilirsiniz. Mutluluğu basit şeylerde bulursunuz.

Alıngan değillerdir, kendilerini fazla ciddiye almadıklarından gücenmezler.

Fazla mütevazi veya kendini beğenmiş değillerdir, güçlü yönlerinden emin oldukları için güçlü yönlerinden övünerek bahsetmezler. Aynı şekilde sahte mütevazilik sergilemezler. Alçakgönüllülük pozitif bir özelliktir ancak sadece açık sözlü olmaktan daha iyidir.

İstikrarlıdırlar, dürüst ve güvenilir insanları ağır, sert veya dayanıklı olarak tanımlayabilirsiniz. Kendilerini çok iyi tanıdıkları ve sahici duyguları oldukları için aşağı yukarı öngörülebilir insanlardır…

Tavsiye ettiklerini uygularlar, kendilerinin yapmadığı bir şeyi başkalarına tavsiye etmezler. Sonuç olarak dürüst insanlar kendini beğenmiş insanlar olmadıkları için diğerlerinden daha iyi olmadıklarını bilirler.

11
73
7
3
74
2
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.