Kitab-ı Mukaddes, Ahd-i atik, Ahd-i cedit, sinagog, teslis, haç, kilise, vaftiz, ritüel ve sakrament kavramlarının anlamı

Kitab-ı Mukaddes, Ahd-i atik, Ahd-i cedit, sinagog, teslis, haç, kilise, vaftiz, ritüel ve sakrament kavramlarının anlamı
Kitab-ı Mukaddes, Ahd-i atik, Ahd-i cedit, sinagog, teslis, haç, kilise, vaftiz, ritüel ve sakrament kavramlarını sözlük ve ansiklopedilerden araştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yahudilerin ve Hristiyanların kutsal kitabına Ahd-i Atik denmektedir. Onlara göre Allah ile kulları arasında yapılmış olan son ahid Hz. İsa ile yapılan ahid olmaktadır. Bu sebeple Allah ile yapılan bu ahid yeni bir ahid olduğu için ”Ahd-i Cedid” ismini almıştır.

Kitâb-ı Mukaddes, Mukaddes Kitap veya Kutsal Kitap, Eski Ahit ve Yeni Ahit’i kapsayan, Hristiyan inanışının temelini oluşturan ve Hristiyanlarca kutsal sayılan kitaptır.
Sinagog, Yahudilik inancına inanan Yahudi ve Samirilerin ibadet etmek için gittikleri ibadethane.

Teslis, kutsal üçleme ya da üçlü birlik, Hristiyan doktrininde tek olan Tanrı’nın Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’tan oluşan üçlü doğası.
Haç, Hıristiyan ikonografyasında haç Îsâ’nın hem ölümünü hem de mevcudiyetini ifade etmektedir.
Kilise, Hristiyanlıkta ibadet etmek ve bazı diğer dini vazifeleri yerine getirmek için tahsis edilmiş halka açık bina, tapınak.

Vaftiz, kişinin alnını ıslatmak veya tüm vücudunu suya batırmak şeklinde icra edilen bir dini “arınma” ve “yeniden doğma” törenidir.
Ritüel, genellikle önceden belirlenmiş bâzı kurallara göre icra edilen dînî tören.
Sakrament, Hristiyanlıkta Tanrı’nın aktif olarak yer aldığına inanılan kutsal ayinlere verilen addır.

4
1
3
1
8
5
157
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.