Kitap alın, bildiklerinizi yazın; zira söz uçar ama yazı kalır

Kitap alın, bildiklerinizi yazın; zira söz uçar ama yazı kalır
Kitap alın, bildiklerinizi yazın; zira söz uçar ama yazı kalır (Arap atasözü) atasözüyle anlatılmak istenen nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu atasözü aynı zamanda insanların öğrendiklerini başkalarıyla paylaşmalarının, bilgiyi nesilden nesile aktarmanın ve toplumun genel bilgi seviyesini yükseltmenin önemini vurgular. Yazar, bu atasözünü kullanarak bilgi ve deneyimlerin yazılı bir formda kalıcı hale geldiğini ve bu sayede gelecek nesillere daha etkili bir şekilde aktarılabildiğini belirtmiş olabilir.

Bu atasözüyle, konuşma eylemi anlıktır. Konuşulan şeyler kalıcı değildir. İnsanın kendisi bile dün ne konuştuğunu unutur. Yazı ise yıllar sonrasında bile vardır. Bu yüzden insan bilgilerinin kalıcı olmasını istiyorsa yazmalıdır. Tarihte insanoğlu kalıcı olmasını istediği bilgileri taşlara, kağıtlara ve deri üzerine yazarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır.

Fakat geçmişteki insanların konuşmaları ve sözleri günümüze ulaşmaz. Bu yüzden bir bilgini kalıcı olmasını istiyorsak yazmalıyız.

Hayata hiçbir şey aynı kalmadığı için, insan ilişkileri de zamanla değişiklik gösterebilir. Çıkar çatışmaları yaşandığında dostlar düşman olabilir. Bu nedenle maddi kayıplar yaşamamak, sorumluluk altında kalmamak için mümkün olan her şeyi yazılı olarak belgelemek gerekir. Özellikle ticari konularda, para ve mal alışverişlerinde işlemlerin mutlaka yazılı olarak yapılması gerekir. Sonuçta söylenenler, zamanla unutulup inkâr edilebilir.

53
231
46
34
30
27
118
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.