Kitap Okumak insanlara ne gibi faydalar sağlar

Kitap Okumak insanlara ne gibi faydalar sağlar
Kitap okuma alışkanlığı, okuma yazmayı öğrendiğimiz yaştan beri kazanmamız gereken bir alışkanlıktır.

Okumaya başladığımız dönemlerde ilgimizi çeken kitaplarla başlarız okuma alışkanlığımızı kazanmaya sonrasında ise hayatımız boyunca bu alışkanlığımızı devam ettiririz.

Kitap okuma alışkanlığının insanlara zararı hiç yoktur ancak faydası sayılamayacak kadar çoktur. Kitap okumayı alışkanlık haline getiren bir kimse her anlamda kitap okumayan insana göre farklılıklar gösterir. Örnek verecek olursak sürekli kitap okuyan bir kimse kelime hazinesini daha da geliştirir ve günlük konuşma dilinde bile kullandığı kelime sayısı daha fazla olur. Ayrıca kitap okuyan bir kimse günlük hayatta da konuşurken basit kelimeler yerine modern kelimeler kullanmayı seçer.

Düzenli bir şekilde kitap okuyan ve bunu her gün alışkanlık haline getiren bir kimse kendisini çevresine çok rahat bir şekilde anlatabilir, duygu ve düşüncelerini etrafına daha doğru ve anlaşılır bir şekilde aktarabilir. Ayrıca düzenli bir şekilde kitap okuyan, kitap okumayı alışkanlık haline getiren bir kimse karşısındaki bir kişi ile konuşurken, herhangi bir konuda duygu ve düşüncelerini dile getirirken kekelemeden ve kendinden emin cümlelerle konuşur çevresindeki insanlar onu çok rahat bir şekilde anlar.

Sürekli kitap okuyan insan, empati duygusunu da yaşamayı öğrenir. Okuduğu kitabın kahramanlarının hangisine kendisini en yakın hissediyor ise onun yerine kendini koyar ve mevcut olaylar karşısında kendisinin ne yapacağını düşünür. Yani bol bol kitap okumanın faydalarından birisi de insanlara karşısındaki insanın yerine kendini koyabilme yani empati kurabilme davranışıdır.

  • Kitap okumak insana hayatı sevidir.
  • Okumak düşünceyi besler, geliştirir, çabuklaştırır. Tüm bu yetiler, düşünceyi olgunlaştırır.
  • Kitap okuyan bir kişinin stresli ortamlar ve durumlar karşısında verdiği tepkiler daha sağlıklıdır.
  • Kitap okumak zihni açar.
  • Bilgi dağarcığını ve kelime haznesini zenginleştirir.
  • Genel kültürü artırır. Etkin bir kişi olmanın yolunu açar.
  • Anlama ve konuşma yeteneğini geliştirir.
  • Meslek ve öğrenim hayatında başarı sağlar.
  • Dünyaya karşı bakış açısını değiştir. Olaylara farklı bir pencereden bakabilmeyi mümkün kılar.
  • Hayal gücünü geliştirir.

2
3
2
3
3
3
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.