Kıyafetlerinizde esnek bir madde olan kumaş yerine sert bir madde kullanılsaydı ne olurdu

Kıyafetlerinizde esnek bir madde olan kumaş yerine sert bir madde kullanılsaydı ne olurdu
Kıyafetlerinizde esnek bir madde olan kumaş yerine sert bir madde kullanılsaydı ne olurdu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kıyafetler giyerek, sıcaktan, soğuktan ve diğer dış etkenlerden korunmayı sağlarız. Vücudumuzun destek ve hareket sistemiyle şekil alması, eğilmemiz, kıvrılmamız, yürümemiz, koşmamız esneklik gerektiren faaliyetlerdir.

Vücudumuzun bu özelliklerine göre kıyafetlerimizin de vücudumuzla birlikte hareket etmesi gerekir. Bu nedenle kıyafetlerimiz sert kumaş yerine, esnek kumaşlardan yapılmaktadır.

Bildiğiniz gibi kıyafetler esnek madde olan kumaştan yapılmıştır. Eğer bu maddeden yapılmayıpta sert bir maddeden yapılsaydı vücudumuza zarar verirdi. Ayrıca, kıyafetlerin içinde rahat olamaz ve istediğimiz gibi hareket etme imkanı bulamazdık.”

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.