Kız isteme merasimlerinde niçin Allah’ın emri ve Peygamber’in kavliyle denir

Kız isteme merasimlerinde niçin Allah’ın emri ve Peygamber’in kavliyle denir
Geleneğimizde kız isteme merasimlerinde niçin Allah’ın (c.c.) emri ve Peygamber’in kavliyle (sözüyle) ifadesi kullanılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evlenerek yuva kurmak, dini, milli ve manevi olarak değerlerimizden biridir. Kız isteme merasimleri geleneklerimizde olan bir merasim olarak dinimizce uygun olan yollardan yapılmaktadır. Dini kurallara uyularak yapılan merasimlerde din ve kültür değerleri özenle korunmaktadır.

Geleneğimizde kız isteme merasimlerinde Allah’ın emri ve Peygamber’in kavli derken, İslam dininde evliliğin bir emir ve nasihatle birlikte gerçekleştirildiği, evlilik müessesesinin bir dini değer taşıdığını ifade etmek için bu ibare kullanılmaktadır. Böylece dini, manevi ve milli değerlere bağlı aile yuvaları kurularak toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması mümkün olabilir.

Evliliğin Allah’ın emri ve Peygamberimizin (sav) sünneti olduğunu belirtmek için bu ifade söylenir.

Kur’an-ı Kerim’de; “Sizden bekâr olanları, durumu uygun olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir. Nur suresi, 32. ayet.

İslam, evliliği tavsiye etmiştir. Evliliği kolaylaştırmış. Bir çok ayette evliliğin önemi vurgulanmıştır. Evlenip aile kurmak isteyenlere yardım edilmesini tavsiye buyurmuş.

5
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.