Klasik diplomasinin ayakta tuttuğu güçler dengesi sistemini hangi gelişme sona erdirdi

Klasik diplomasinin ayakta tuttuğu güçler dengesi sistemini hangi gelişme sona erdirdi
Klasik diplomasinin ayakta tuttuğu güçler dengesi sistemini hangi gelişme sona erdirdi konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Klasik diplomasinin ayakta tuttuğu güçler dengesi sistemini hangi gelişme sona erdirdi?

Cevap : Klasik diplomasinin ayakta tuttuğu güçler dengesi sisteminin sona ermesinde Soğuk Savaş dönemi ve Sovyetler Birliği'nin çöküşü önemli bir rol oynamıştır. Soğuk Savaş dönemi, 1947-1991 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyetler Birliği arasında gerilim dolu bir siyasi, askeri ve ekonomik rekabetin yaşandığı bir dönemdir. Bu dönemde iki süper güç arasında nükleer silahlar ve askeri ittifaklar gibi faktörlerle dengenin korunması hedeflenmiştir.

Ancak Soğuk Savaş'ın sona ermesi ve Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte dünya siyasi haritasında önemli değişiklikler meydana gelmiştir. Sovyetler Birliği'nin çöküşü, güç dengesini etkileyen önemli bir faktördü. Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte Rusya ve diğer bağımsız devletler ortaya çıktı ve dünyada tek bir süper gücün egemen olduğu bir dönem başladı.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.