Klonlamanın ne olduğunu ve mitoz ile klonlama arasındaki ilişki

Klonlamanın ne olduğunu ve mitoz ile klonlama arasındaki ilişki
Klonlamanın ne olduğunu ve mitoz ile klonlama arasındaki ilişkiyi araştırınız detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Soru : Klonlamanın ne olduğunu ve mitoz ile klonlama arasındaki ilişkiyi araştırınız. Çalışmanızı sunu hâline getiriniz ve hazırladığınız sunumu sınıfta arkadaşlarınıza anlatarak tartışınız.

Klonlama terimsel anlamda, biyolojik bir varlığın genetik olarak kopyalarını üretmek için kullanılabilecek bir dizi farklı işlemi tanımlamaktadır. Kaynak hücreye sahip canlı ile aynı genetik yapıya sahip, kopyalanan canlıya klon adı verilir.

Teknik olarak: Moleküler biyoloji ile DNA dizisine eş bir DNA oluşturmak, kaynak bir hücreden hücre bölünmesi ile aynı genetik özelliklere sahip birden fazla hücre elde etmek.

Bilim adamları bugüne kadar, genler , hücreler , dokular, köpek, koyun gibi hayvanlar ve son olarak maymun dahil çok çeşitli biyolojik materyalleri klonladılar.

Moleküler biyoloji teknikleri kullanarak bir DNA dizisine eş DNA üretmek veya bir hücreden yola çıkarak hücre bölünmesi ile genetik olarak birbirine eş hücre grubunun oluşmasıdır.

203
823
31
31
31
33
734
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum