Klostrofobisi olan biri hangisinden muzdariptir

Klostrofobisi olan biri hangisinden muzdariptir
Klostrofobisi olan biri hangisinden muzdariptir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Klostrofobisi olan biri hangisinden muzdariptir  

A- Kapalı alan korkusu
B- Yükseklik korkusu
C- Diş hekimi korkusu
D- Böcek korkusu

Doğru Cevap: Kapalı alan korkusu

Fransızca claustrophobie sözcüğünden gelen klostrofobi oldukça yaygın bir tür fobidir. Küçük odalar, kilitli odalar, arabalar, uçaklar, trenler, tünel, su altı mağaraları, bodrum katlar, kısıtlama korkusu, bir kuaförün sandalyesinde oturmak gibi önemsiz şeylerden korku klostrofobisine neden olabilir.

Klostrofobi, genel anlamıyla küçük bir alana ya da odaya girmenin veya kaçmanın korkusu. Klostrofobi problemi birçok durum veya uyaranlar tarafından tetiklenebilir; kalabalık asansörler, penceresiz odalar ve dar boğaz kazaklar. Genellikle anksiyete bozukluğu olarak sınıflandırılır ve bu genellikle panik atak ile sonuçlanır.

Klostrofobinin genellikle iki önemli semptomu olduğu düşünülmektedir: Kısıtlama korkusu ve boğulma korkusu. Tipik bir klostrofobik en az bir ya da birkaç kısıtlamadan korkmaktadır. Küçük odalar, kilitli odalar, arabalar, uçaklar, trenler, tünel, sualtı mağaraları, bodrum katlar, asansörler ve Mağaralar. Ayrıca, kısıtlama korkusu, bir kuaförün sandalyesinde oturmak gibi önemsiz şeylerden korku klostrofobisine neden olabilir.

Genellikle, bir bölgeye kısıtlandığı zaman, klostrofobikler boğulma korkusu yaşar ve sınırları içinde hava eksikliği olabileceğine inanırlar.

2
57
1
0
1
1
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.