Komşularla ilişkilerin sevgi ve saygı üzerine kurulması

Komşularla ilişkilerin sevgi ve saygı üzerine kurulması
Komşularla ilişkilerin sevgi ve saygı üzerine kurulması için nelere özen göstermek gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumda beşeri münasebetler oldukça önemlidir Bunlar aile, akrabalık ve komşuluk ilişkileri olarak bilinmektedir. Arkadaşlıklar ve dostluklar da bundan sonra gelmektedir. Toplum hayatında komşu olmak, bir hayat ortamını paylaşmak, dertleri, mutlulukları birlikte yaşamak anlamına gelmektedir.

Bu birlik ve beraberliğin barış, güven, mutluluk ve huzur amaçlı olarak gerçekleşmesi adına komşuluk ilişkilerinde sevgi ve saygı önemli bağ oluşturan değerler olarak yaşanmalı ve korunmalıdır. Sevgi ve saygının olduğu her yerde insanlar sorumluluklarını bilir, haklarının farkında olur, barış ve huzur, güven ve adalet içinde de rahatça yaşayabilirler.

  • Çok fazla gürültü yapmamaya özen göstermeliyiz.
  • Komşularımızla karşılaşmada selamlaşmalıyız.
  • Komşularımızın halini hatırını sormalıyız.
  • Komşularımızın bir sıkıntısı olduğunda elimizden gelen yardımı yapmalıyız.
  • İhtiyaçlarını gözlemeli onlar talep etmeden yardımına koşmalıyız.
  • İyi günde kötü gününde yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz.

555
505
444
245
375
175
1243
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum