Komşuluk ilişkileri neden önemlidir

Komşuluk ilişkileri neden önemlidir
Komşuluk ilişkileri neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Karşılaştığımız zorluklarda bize yardımcı olabilecek en yakın kişiler komşularımızdır. Komşularımızla olan ilişkilerimiz ne kadar iyi olursa, zorlukların üstesinden o kadar kolay geliriz. Kendimizi ve ailemizi güvende hissederiz. Daha huzurlu bir hayat yaşarız.

Komşularımız ile doğru bir ilişki kurduğumuzda kendimizi daha güvende hissederiz ve daha huzurlu bir yaşam sürebiliriz. Üstelik bu ilişkiler hem sosyal anlamda bizi tatmin eder, hem de yalnızlık hissini ortadan kaldırır. Hatta bazen komşularımız pek çok yakın akrabamızın bile önüne geçebilir. Bu durumda ise iyi komşular çok büyük bir zenginliktir. Kültürümüze baktığımızda da komşuluk ilişkilerinin her zaman çok önemli olduğunu görüyoruz. Bunu da atasözü ve deyimlerimizden anlayabiliriz. “Ev alma, komşu al.”, “Komşu komşunun külüne muhtaçtır.”, “Komşuda pişer, bize de düşer.” gibi atasözlerini hepimiz duymuşuzdur. Eskiler bu sözlerin ne demek istediğini çok iyi anlıyormuş aslında ve pek çoğumuz da çocukluğumuzdan hatırlayabiliriz. Ancak bugün, özellikle de büyük şehirlerde komşuluğun kıymeti bilinmiyor.

531
277
425
112
164
295
431
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum